Nieuwsarchief
Kinderen zwemmen voor KiKa
02 April 2011 - In de media [Jan Scholte] 

Maandagmorgen 28 maart 2011 was het zover voor de scholieren van de beide groepen zes van Basisschool 't Prisma uit de wijk Tussenwater. De kinderen gingen schoolzwemmen in zwembad Hoogvliet, ditmaal gesponsord door ouders, andere familieleden en kennissen voor de Stichting KiKa.

KiKa ( Kinderen Kankervrij ) werft fondsen, die ten goede komen aan de zeven kinderkanker centra in Nederland en met name voor onderzoek waarmee deze centra versneld therapieŽn beschikbaar willen maken voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker. Minder pijn en strijd. En meer genezing en kwaliteit.

Het was de bedoeling om een uur lang baantjes te zwemmen met als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit onderzoek voor hun ernstig zieke leeftijdgenootjes. Dankzij de inzet van de kinderen is dat gelukt. Meer dan 500 euro hebben alleen deze twee groepen zes al opgehaald. En dan nog de groepen die op de andere dagen gezwommen hebben.

Hopelijk laat zwembad Hoogvliet binnenkort weten wat deze actie voor KiKa in totaal heeft opgeleverd. In ieder geval wil ik tegen alle zwemmers zeggen: knap gedaan!

Jan Scholte

...Terug