Nieuwsarchief
prettig weekend
01 April 2011 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Raadsvergadering van 31 maart

Donderdag 31 maart was er weer een raadsvergadering. Op de Agenda stond onder andere de Stichting Gehandicapten Hoogvliet. De voorzitter van de stichting gaf ons een toelichting op de werkzaamheden. Een van de kritische noten van de stichting was, dat zij naar de mening van de stichting eigenlijk te laat of niet geraadpleegd werden.  Bij het MFA waren al wat problemen geconstateerd nog voordat dit gebouwd is en dat is jammer. Op verzoek van Nieuw Hoogvliet  werd de stichting door de portefeuillehouder uitgenodigd naar de plannen voor het cultuurhuis te kijken.

De IBP deed net of de tweede wereld oorlog nooit heeft bestaan en stelde de bommenkaart aan de kaak. Kennelijk, maar niemand weet dat zeker, ligt er ergens op het gebied van de Shell een onontplofte bom.  Waarom daar dan geen werk van gemaakt is in de meer dan tien jaar dat zij daar zelf iets over te zeggen hadden, daar kan je alleen naar raden. http://www.nieuwhoogvliet.nl/nieuws.php?MenuId=9&Id=962     en      http://www.gemeentearchief.rotterdam.nl/brandgrens/

Er was nog een discussie over de AED's, de Automatische Externe Defibrilator zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Automatische_externe_defibrillator  De vraag was hoe je mensen moet inlichten waar zo'n ding hangt.

 De voorstellen van de werkgroep anders vergaderen zijn aangenomen.

De deelraad sprak zich verder nog uit over de plannen voor het opheffen van de Deelgemeenten. Tijdens dit onderwerp werd door de IBP naar mijn reaktie gevraagd, betreffende een opmerking in een interview in de Botlek. Ik heb daar in gezegd dat de bewoners van Hoogvliet het waarschijnlijk niet zouden merken als de deelgemeenten zouden worden opgeheven. Ik heb de vraag teruggesteld aan de fractievoorzitter van de IBP die mij daar vervolgens geen antwoorden op kon of wilde geven. En dat zet je natuurlijk wel aan het denken. Maar, stel uzelf eens de vraag. Wat zou u er van merken?  Het stuk in de botlek is overigens op deze webiste te lezen.

Nieuw Hoogvliet vind overigens, dat Hoogvliet gebaad is bij een sterkere deelgemeente met meer bevoegdheden.

 

Prettig weekend

Jan Koopmans

 

 

 

 

...Terug