Nieuwsarchief
Allegaris
04 April 2011 - Ingezonden stuk [Allegaris]

De raadsvergadering van afgelopen donderdag stond o.a. in het teken van het gepubliceerde  wetsontwerp van minister Donner  dat beoogt de deelgemeentes af te schaffen en alles wat daarna gesproken en geschreven is. Het zal niemand verbazen dat ik, hiertoe uitgenodigd door mijn lieve vriendin Jacqueline Cornelissen, een vurig pleidooi heb gehouden voor een gezamenlijk, krachtig protest  en dat we weer op de barricaden gaan om op zijn minst het huidige deelgemeentebestel te behouden  en mogelijk uit te breiden met meer bevoegdheden. Nu zal menigeen  zich afvragen of ik niet toch een klap van de molenwiek heb gekregen of regelmatig de fles om raad vraag. Ik heb gerefereerd aan de geschiedenis van de herindeling van West Ijsselmonde in 1985. Toen zijn er 23 wetsvoorstellen nodig geweest en tenslotte heeft een interim-kabinet de beslissing door de 2e kamer gejaagd. Ik beschouw dit kabinet ook als een interim- kabinet  en zolang de 1e kamer geen OK heeft gegeven blijf ik doorstrijden en hoop ik dat andere partijen datzelfde te doen, alsmede de fractie van de Hoogvlietse PvdA  die ik heb uitgedaagd door Cor van Hulst een salon-socialist te noemen omdat hij bereid is met minder dan de huidige vorm van het deelgemeentebestel  genoegen te nemen.

Leefbaar heb ik op de volgende manier uitgedaagd: ik heb de raad in kennis gesteld van een droom die ik heb gehad en die gaat als volgt:

Ronald(Sörensen) en Marco (Pastors) zijn in een gehuurde Hummer onderweg naar Geert Wilders. Je moet tenslotte wat als je op bezoek gaat bij onze gedoog-minister president die in een gepantserde Mercedes rijdt. Tijdens het gesprek dat plaatsvindt, zegt Ronald op een gegeven moment: "Geert, jij wilt toch bezuinigen op bestuurskosten? "Ja natuurlijk, zegt Geert". "dan geven wij jou de deelgemeentes om op te heffen, zegt Ronald". "Is prima jongen, zegt Geert, als beloning mag jij voor de PVV in de 1e kamer gaan zitten".

Zo gaan wij niet met belangen van burgers om. Burgers zijn geen uitruilobjecten. U kunt op ons blijven rekenen.

 

Hans van Helden

 

...Terug