Nieuwsarchief
prettig weekend en ledenvergadering (update)
08 April 2011 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Zou u ook niet graag zestienhonderd euro per dag willen verdienen? Het zou het leven een stuk makkelijker maken denk ik, hoewel ik niets te klagen heb. Zou die burgemeester zich vergist hebben? Het lijkt mij niet dat deze vrouw dom is, dus ik denk zo maar dat het wel een strategisch doel zal hebben gehad. De politiemensen op straat snappen er niets van. Die moeten het al jaren doen zonder dat zij er ooit een cent bij gekregen hebben. In tien jaar tijd ongeveer twee procent! Aan de andere kant, zou je zeggen, dat het geen kwaad zou kunnen als er een keer iemand in de politie top kwam, die weet waar het om gaat. De minister heeft al aardig geknipt in de top lees ik in de krant. Dat zal tijd worden, overal in politieland zijn na de reorganisatie van tien jaar geleden baantjes ontstaan om leidinggevenden die niet voldeden aan het werk te houden. Erg grappig om te zien, maar het kost handen vol geld. Wel eens gehoord van een toegevoegd plaatsvervangend hoofd lege dozen?  Dat betekend dat er drie man een plek op vullen met alle drie het zelfde salaris. Waar kan dit nog?  Waar werd het eerst bezuinigd toen er mensen weg moesten bij de politie? Niet daar hoor, nee, bij de receptiemedewerkers, die het meest contact hebben met het publiek. De visite kaartjes van het korps die u helpen als u aangifte komt doen.

Vanmiddag liep ik mijn dagelijkse rondje door Hoogvliet en ik zag dat men bezig was de eerst van de vele houten bruggetjes te vervangen. Goede zaak want die dingen zijn na een jaar of dertig, veertig, helemaal op en overal breken leuningen af. Dat zou toch heel vervelend zijn als er iemand in het water valt en er niet meer uit kan komen.  

Verder ben ik erg benieuwd hoe het er uit zal zien op de Aveling waar afgelopen winter de nieuwe bomen gepland zijn. In de plaats van die losse bosjes staan er nu mooie bomen. Ik hou persoonlijk niet zo van een mengsel van naaldbomen en loofbomen door elkaar. Als ik daar over begin tijdens een raadsvergadering in de pauze of zo, vind iedereen dat maar raar. Ik vind het niet zo bij elkaar passen, maar dat is kennelijk persoonlijk. Hoogvliet gaat vooruit, maar de bodem van de geldkist is bereikt en dat is jammer. Het dagelijks bestuur had nog veel plannen om Hoogvliet nog mooier te maken, maar die plannen kunnen voorlopig in de ijskast en ik ben benieuwd of wij het nog als deelgemeente mee mogen maken of daar verandering in komt.

Afgelopen maandag was de ledenvergadering. Wij hebben een poging gedaan om iederen op de hoogte te brengen van de aktiviteiten die wij tot nu toe hebben ontplooid. Zelf kon ik niet weg van mijn werk omdat er heel weinig politie was maandag. Bedankt voor uw aanwezigheid en uw inbreng.

...Terug