Nieuwsarchief
Arrestatie na 'dreigtweet' over bloedbad
11 April 2011 - In de media [jan koopmans/rtv rijmond]

De schietpartij zaterdagmiddag in Alphen aan den Rijn zou nog eens 'dunnetjes worden overgedaan' in Hoogvliet, dreigde een 17-jarige jongen op Twitter. De politie nam de tweet serieus en pakte de jongen zaterdagnacht op.
De politie werd door een tip op het spoor gezet van de 'dreigtweet' en kwam onmiddellijk in actie. Na een kort onderzoek werd de twitteraar geļdentificeerd als een 17-jarige jongen uit Hoogvliet.
De jongen verwees in zijn tweet naar de schietpartij met een automatisch wapen in Alphen aan den Rijn, waardoor zaterdag zes mensen en de dader om het leven zijn gekomen. De schutter opende in een winkelcentrum het vuur op omstanders.
Ik ken die jongen niet, en dat maakt het wel makkelijker om er iets over te schrijven. Waarom doet een jongen van die leeftijd dat?  Heeft u kinderen?  Dan heeft u vast  uzelf die vraag ook wel eens gesteld. Jongeren van die leeftijd doen soms domme dingen en die ruimte moeten wij ze ook wel gunnen.
Ik heb best een beetje medelijden met de familie van deze jongen, want je weet echt niet wat je overkomt en je wereld stort een beetje om je heen in. Dom? Ja verschrikkelijk dom, want de wonden waren wel erg vers en dan maak je daar geen opmerkingen of grappen over die verkeerd kunnen worden uit gelegd.
Als deze jongen verder nooit met de politie in aanraking is geweest en verder nooit problemen veroorzaakte, laten wij hem dan niet publiek veroordelen, dan is hij nu wel genoeg geschrokken. 

zie ook: http://www.rtvrijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=%2FNews%2FDefault%2F2011%2Fapril%2FArrestatie%20na%20dreigtweet%20over%20bloedbad


 

...Terug