Nieuwsarchief
coalitiebreuk
12 April 2011 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

coalitiebreuk in hillegersberg-schiebroek

Inmiddels is gebleken dat er bij betrokken partijen geen sprake meer is van een unaniem gevoel van vertrouwen. Hierdoor is de toekomstbestendigheid van de samenwerking fragiel. Daarom hebben de fracties VVD, D66 en CDA besloten de huidige coalitiesamenwerking met Leefbaar Rotterdam niet voort te zetten.
 
De VVD, als grootste partij  start op korte termijn overleg  over de vorming van een nieuwe coalitie. Hierbij is het bestaande coalitieakkoord  de  basis. Daarbij  zet de partij zich in om continuļteit van het huidige bestuur voort te zetten. Centraal staat dat de deelgemeente er toe doet en goede kwaliteit levert. Een burgernabij bestuur blijft belangrijk voor de deelgemeente.

Het berbaast mij wel dat men daar ooit een coalitie is aangegaan, terwijl men weet hoe Leefbaar over Deelgemeenten denkt. In Hoogvliet is men zich daar ook van bewust. Maar wij hebben gekeken naar de overeenkomsten en weten van elkaar dat wij andere ideeen hebben over het voortbestaan van de deelgemeente. Is dat een probleem? De coalitie in Hoogvliet, de PVDA, Nieuw Hoogvliet en Leefbaar Rotterdam vinden dat het geen probleem hoeft te zijn als het enige verschil het verschil is, waar nu juist een deelgemeente niets over te zeggen heeft en dat is zijn eigen opheffing. 

 


 

...Terug