Nieuwsarchief
‘Niet achterover zitten en afwachten’ (update)
13 April 2011 - In de media [Botlek]

Cor van Hulst, PvdA, voegt daar nog aan toe: "De gemiddelde burger van Hoogvliet is namelijk over het algemeen niet zo geďnteresseerd in politiek. Zonder deelgemeente die voor de belangen opkomt, moet Hoogvliet drie keer harder lopen om iets voor elkaar te krijgen. Onze fractie vindt eigenlijk dat de deelgemeentes te weinig bevoegdheden heeft. We moeten niet achterover zitten en afwachten, maar een alternatief plan maken dat het huidige Deelgemeente bestel zo dicht mogelijk benaderd om de burger zo goed mogelijk te bedienen," aldus Van Hulst. Alex Hallema, VVD, is het hier helemaal mee eens maar denkt ook aan alternatieven voor deelgemeentes met een uitzonderingspositie, zoals Hoogvliet, Rozenburg en Hoek van Holland. Nieuw Hoogvliet gaat het liefste voor een zelfstandig Hoogvliet. "Maar we moeten realistisch blijven en de realiteit dwingt ons om te denken: ‘dan maar een Deelgemeente met zoveel mogelijk bevoegdheden'." Aldus Hans van Helden. Edwin Smid, voorzitter van het Dagelijks Bestuur, laat weten dat het de Deelraad siert om te reageren op de afschaffing van de deelgemeentes. "Wij zullen het standpunt van de Deelraad meedelen aan wethouder Kriens. Om de snelheid erin te houden zal het dagelijks bestuur deze week alle reacties verzamelen, deze reacties met het Dagelijks Bestuur bespreken en de reactie op woensdag al naar de Deelraad versturen."
Minister Donner maakte onlangs bekend dat het tijdperk van deelgemeentes zijn einde nadert. Zo hoopt de overheid, door een kleine ambtelijke organisatie een hoop geld te besparen. De Deelraad Hoogvliet ziet dit niet zitten en hoopt stiekem dat minister Donner, volgende maand geen minister meer is.

zie: http://www.deweekkrant.nl/pages.php?page=1715742

en: http://www.radiorijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=%2FNews%2FDefault%2F2011%2Fapril%2FGemeenteraad+steunt+deelgemeentes

 


 

...Terug