Nieuwsarchief
aangifte via de webcam
15 April 2011 - In de media []

Maandag 11 april start politie Rotterdam-Rijnmond met de pilot aangifte via webcam. Op deze nieuwe manier kunt u vanuit huis van vrijwel alle delicten aangifte doen. Snel en gemakkelijk.

Het was al mogelijk om via internet aangifte te doen van eenvoudige delicten, maar door het gebruik van internet in combinatie met een webcam kunt u aangifte doen van vrijwel alle delicten. Dit geldt niet voor zedenzaken, zaken waarbij geweld is gebruikt of aangiftes tegen naaste familieleden.

De webcamverbinding kan tot stand worden gebracht zowel via een vaste als draadloze internetverbinding. U kunt dus met een computer of laptop met webcam vanuit huis, werk of een gelegenheid met WIFI-verbinding aangifte doen. Voorwaarde is wel dat het feit in de regio Rotterdam-Rijnmond heeft plaatsgevonden.

Om aangifte te doen via webcam gaat u naar www.politie-rotterdam-rijnmond.nl. Daar klikt u op 'aangifte doen'.
Direct is te zien of er een webcamloket beschikbaar is. Als het webcamloket beschikbaar is, kunt u door een muisklik een verbinding tot stand brengen. U heeft dan live contact met een politiemedewerker die de aangifte opneemt.

Aangifte doen via de webcam is mogelijk van 08.00 tot 22.00 uur, zeven dagen per week. De pilot duurt van 11 april 2011 tot 1 januari 2012. Na afloop vindt een evaluatie plaats hoe en of de politie doorgaat met dit nieuwe middel.

De politie Rotterdam-Rijnmond kent meerdere manieren van aangifte doen en sluit daarmee aan op de verschillende behoeftes van de burger.
Aangifte doen op een manier die past bij u, en bij de ernst van het misdrijf.

Als u aangifte wilt doen, kunt u het beste eerst bellen met 0900-8844.
Tefonisch kunt u, samen met een politiemedewerker afwegen welke manier van aangifte doen voor uw situatie het beste is. Dit kan via internet, telefoon, een politiebureau met 3D-loket of persoonlijk op een politiebureau. Vervolgens kan meteen een afspraak worden gemaakt.

Lees dit bericht ook op de website:
http://www.politiepersberichten.nl/rotterdam-rijnmond/bericht/?id=28639.

...Terug