Nieuwsarchief
Leerlingen PENTA College andere kijk op overlast
22 April 2011 - Nieuwsbericht [penta college]

Afgelopen donderdag was het feest voor leerlingen van het PENTA College in Hoogvliet. Vestia Rotterdam Hoogvliet heeft hen begeleid bij het project Maatschappelijke Betrokkenheid. Als eindresultaat hebben de leerlingen beschilderde bankjes onthuld.

De eerstejaarsleerlingen hebben de afgelopen periode een andere kijk gekregen op overlast. Medewerkers van Vestia hebben uitgelegd dat er veel vernieling en geluidsoverlast voor kan komen in wijken. Met elkaar hebben ze gediscussieerd over de oorzaken en gevolgen daarvan. De leerlingen bleken goed mee te denken over oplossingen en het aanspreken van elkaar op gedrag. Op deze manier hebben zij hun Maatschappelijke Stage vormgegeven.

Na een welkomstwoord op donderdagmiddag van Monique Nijenhuis, bedrijfsdirecteur Vestia Rotterdam Hoogvliet, heeft de directeur van het PENTA College, de heer Slingerland, iedereen toegesproken en verteld hoe belangrijk het is dat er instanties zijn die leerlingen helpen bij dit soort projecten. Vervolgens hebben een paar leerlingen de vrolijk gekleurde bankjes onthuld bij de Ruitwagen in Hoogvliet. Ze konden meedoen met een ballonnenwedstrijd en jeu des boules. Het was een gezellige, zonnige middag.

Volgend schooljaar willen Vestia Rotterdam Hoogvliet en het PENTA College een nieuw project Maatschappelijke Betrokkenheid starten.

...Terug