Nieuwsarchief
prettig weekend
23 April 2011 - Nieuwsbericht [jan koopmans]Afgelopen zondag liep ik achter de sportvelden bij de Botreep. Ik ben meteen over de nieuwe bruggetjes gelopen die daar geplaatst zijn en ik moet zeggen dat het er wel van opgeknapt is. De twee oude bruggen stonden er toch wel heel armoedig bij. Geen palen in het water, dus het zal niet zo snel rotten. Voor zover ik kon zien een kunststof wegdek en hardhouten leuningen die makkelijk  te vervangen zijn als ze kapot zouden gaan.  Ik zag dat het een houtsoort was die lang mee gaat. Over de bruggetjes gelopen zag ik dat het op de korfbalvelden van Nikantes een drukte van belang was. Nieuwsgierig geworden ben ik even naar binnen gelopen en daar bleek een jeu de boulle toernooi gehouden te worden.

Binnen de raad hebben wij wel een gesproken over de deelname van ouderen bij sporten. Ik weet nu wel hoe het komt dat wij daar allemaal een andere mening over hadden. De raad heeft daar dus helemaal geen verstand van. Ik heb de mensen niet echt geteld, maar ik heb nog nooit zoveel mensen op een zondag op een sportveld gezien, waarbij de gemiddelde leeftijd boven de vijftig lag. Petje af voor de organisatie en ik weet nu beter. De vereniging dit soort evenementen belangeloos organiseren, horen alle steun te krijgen die zij verdienen. Zoals ik al eens eerder schreef doen zij dit ook voor onze gehandicapte inwoners, er was pas een schoolkorfbal toernooi en in de zomer vakantie worden er extra dingen georganiseerd voor alle Hoogvlieters.

Het inrichtingsplan Oeverpark is gereed. Bewoners en belangstellenden konden op dinsdag  in het Informatiecentrum binnenlopen. De deelgemeente Hoogvliet wilde laten zien hoe het Oeverpark er uit komt te zien. Daarnaast wilde de deelgemeente van bewoners en gebruikers horen of zij nog aanvullingen hadden op het concept-inrichtingsplan omgeving park de Heerlijkheid. Verder was er een bescheiden tentoonstelling in het informatiecentrum, waar met projectmedewerkers en Yvonne Bekker, portefeuillehouder gesproken kon worden. In een 'café-hoek' konden de bezoekers op reactieformulieren hun input achterlaten.

Even heel wat anders. Heeft u ze al gezien? De halsbandparkieten? Ook in Hoogvliet is nu een flink aantal van deze mooie vogels. In behoorlijke zwermen zitten ze in de bomen in Hoogvliet. Bent u in de buurt van het Metrostation Hoogvliet, dan zitten ze vast in de bomen langs de dijk richting poortugaal.

Het belooft weer een mooie week te worden en ik hoop voor u dat u vrij bent en niet net als ik moet werken. Iedereen fijne dagen toegewenst en een prettig weekend natuurlijk.

 

Jan Koopmans

...Terug