Nieuwsarchief
gelukwensen
30 April 2011 - Nieuwsbericht [webmaster]
Toespraak van Edwin Smid, voorzitter van de deelgemeente Hoogvliet, ter gelegenheid van koninginnedag 2011

 

Vandaag 30 april 2011 is een dag waar velen in Nederland naar uitkijken. Koninginnedag is het  feest van vlaggen, van oranje, van  gezelligheid en van het wij-gevoel. Want 'samen'' daar gaat het om op deze dag. Koninginnedag is voor mij persoonlijk dan ook vooral iets wat je met elkaar doet, een dag van verbinding. In deze tijd waar het toch vooral gaat om het belang van het individu en het "wij tegen zij" is het mooi dat er zulke momenten zijn waarop de verbondenheid tussen mensen zo goed voelbaar is. Daarom is het niet zomaar het vieren van de verjaardag  van onze vorstin, koningin Beatrix maar eigenlijk ook een beetje de verjaardag van ons allemaal.

De koningin in eigen persoon symboliseert ook de verbinding tussen mensen. Kenmerkend voor de koningin is de persoonlijke aandacht die ze geeft aan de mensen die zij ontmoet.  Ze weet mensen en groepen met elkaar te verbinden en zo bij te dragen aan meer onderling begrip in onze samenleving.

Koninginnedag kleurt de jeugd van iedere Nederlander. Mijn herinneringen, maar mogelijk ook die van u,  aan Koninginnedag zijn warme herinneringen aan de verkleedpartijen, de feesten op de speeltuin en het vuurwerk.

Geachte aanwezigen, Koninginnedag is ook een beetje het feest van Pieter van Vollenhoven. Hij werd geboren op 30 april 1939 en is vandaag 71 jaar geworden. Ik wil hem van harte feliciteren met zijn verjaardag. Maar onze felicitaties gaan vandaag vooral uit naar naar onze vorstin.

Ik wil afsluiten met felicitaties aan hare majesteit koningin Beatrix. Op 31 januari dit jaar is zij 73 jaar geworden. Een mooie leeftijd. Ik wens onze vorstin goeds en gezondheid. Lang leve de koningin.

 

 

...Terug