Nieuwsarchief
Koninginnedag
05 May 2011 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Ik verbaas mij eigenlijk al jaren over de grote politie inzet tijdens Koninginnedag in Rotterdam en omstreken. Toevallig kies ik deze periode vaak uit om er eens een paar dagen tussenuit te gaan en deze keer waren was ik in Zeeland. Ook daar geen politie te zien. Maar ook in Zeeland wordt je net iets vriendelijker geholpen in winkels en restaurants. Je voelt je daar net iets meer welkom dan in een restaurant of op een terras in Rotterdam. In Rotterdam lijkt het soms wel of je dankbaar moet zijn dat je op een terras mag zitten. In Zeeland komt iemand met de drankjes, die in ieder geval net doet alsof je de enige bezoeker bent die dag. Een oud collega van mij is een restaurant begonnen in Middelburg en zei altijd al tegen mij, dat mensen daar gewoon een praatje met je maken,ook als ze je niet kennen. Gekker is, dat ik dat vreemd vond. Ik vond het gek dat mensen in een café of restaurant zo maar tegen je gaan praten. Afgelopen zondag was ik in Middelburg en ben even bij hem langs geweest. Hij had helemaal gelijk. Terwijl wij een drankje aan de bar namen gaan andere bezoekers tegen je praten en willen weten waar je vandaan komt en zo.  Erg gezellig mag ik wel zeggen. Die manier van met elkaar omgaan was mij vorig jaar in Twente ook al eens opgevallen. Het is dus niet zo heel gek dat je op dat soort plekken niet zo heel veel politie nodig hebt.

Ik weet niet hoe het in Hoogvliet is geweest, maar ik kan niets vinden over problemen, dus ik neem aan dat het hier ook een leuke dag is geweest. Toch denk ik, dat wij er wel iets meer van zouden kunnen maken. Veel plaatsen hebben bijvoorbeeld een podium. Plaatselijke talenten kunnen die dag optreden. Dit is nu juist een gelegenheid waarbij je ook veel publiek bij elkaar hebt om naar de artiesten te kijken. Ik ben vanmorgen maar weer  echt in alle email gedoken die ondertussen op mij computer staat.

In de Botlek las ik overigens nog een interview met een van onze buurtagenten zie: http://www.deweekkrant.nl/pages.php?page=1757663

 

...Terug