Nieuwsarchief
Bevrijdingsfestival
05 May 2011 - In de media []

Vier de vrijheid op een Bevrijdingsfestival

Het is Bevrijdingsdag en dus tijd voor een feestje! Wij zetten voor u op een rijtje wat u allemaal kunt doen op de 14 Bevrijdingsfestivals. (Maar ook wat er te doen is buiten de festivals om).

De helikopteracts

Moke, Waylon en The Opposites & The Partysquad zijn de 'Ambassadeurs voor de Vrijheid' en reizen met een helikopter door het land van festival naar festival. Zo speelt Waylon die dag op vijf festivals, van Wageningen (om 13:00 uur) tot Rotterdam (om 22:15 uur).

Rotterdam en Den Haag

Den Haag heeft nu ook een officieel Bevrijdingsfestival. In de Hofstad kunt u gaan kijken naar Glennis Grace, Waylon en Go Back to the Zoo. Waylon komt ook even langs bij het festival van Rotterdam, waar ook Perquisite een feestje komt bouwen.

Haarlem en Amsterdam

Haarlem is het oudste Bevrijdingsfestival en samen met Zwolle het grootste. Bekende namen in Haarlem dit jaar zijn The Baseballs en Kate Nash. Ook Moss is van de partij. Amsterdam is trots op de komst van Dazzled Kid, Case Mayfield en de Early Adopters.

Overijssel en Roermond

Zwolle is één van de grootste festivals met zeven podia, maar mist dit jaar de dance-arena. Wel te zien: Ilse de Lange, Moke met het Metropole Orkest en Racoon. Het Limburgse Bevrijdingsfestival is te vinden in Roermond. Op De Markt gaan onder meer Tim Knol, de Handsome Poets en Lola Kite optreden.

Almere en Utrecht

In Flevoland sluiten The Opposites de dag af, bijgestaan door The Partysquad. Maar voor het eind van de dag hebben onder meer Ben Saunders, Miss Montreal en Dio al hun kunsten laten horen en zien. In Utrecht komt Back To The Zoo het programma afsluiten. Ook Goose en voor de kinderen Ernst, Bobbie en de Rest staan op de rol.

Wageningen en Zeeland

Wageningen noemt zich de Stad van de Bevrijding en viert 5 mei uitgebreid. Om 13:00 uur geeft premier Rutte in Wageningen het startsein voor Bevrijdingsdag. Daarnaast is er het bekende defilé met een bijzondere fly-by van verschillende historische vliegtuigen. Muziek is er ook, onder meer van Jacqueline Govaert en Triggerfinger. In Zeeland heeft Vlissingen de eer om het festival te mogen organiseren. De zonnige klanken van Gabriel Rios gaan de Zeeuwen ongetwijfeld een zwoele nacht bezorgen!

Friesland en Brabant

In Den Bosch wordt dit jaar het Brabantse Bevrijdingsfestival gehouden. Naast The Opposites & The Partysquad zijn hier onder andere Saint Jude (favoriete band van Rollings Stones-gitarist Ron Wood) en The Original Wailers te zien, die een hommage brengen aan de 30 jaar geleden reggaelegende Bob Marley. Het Friese festival is in Leeuwarden. Hoofdact is Racoon, maar voordat de Zeeuwse band het festival afsluit, heb je al kunnen kijken naar bands als Katzenjammer, A Silent Express, The Fudge, Moke en Mala Vita.

Groningen

Muzikaal gezien heeft Groningen dit jaar het meest te bieden. Hier treden internationale sterren op als Kate Nash, The Magic Numbers, de Franse soulsensatie Ben L'Oncle Soul, rockduo Blood Red Shoes, de Vlaamse band Balthazar en Rafael Saadiq. Ook is er een hiphoppodium met onder meer Hef, Lange Frans en Kleine Viezerik.

Drenthe

Het Drentse Bevrijdingsfestival is niet in de stad Assen, maar er vlak buiten, aan de oevers van de Baggelhuizerplas in het gelijknamige recreatiegebied Baggelhuizen. Naast Moke zijn hier ook The Memphis Maniacs, The 3rd Man en The Hype te zien.

Online programma

Het programma van ieder Bevrijdingsfestival is dit jaar op je mobiel te bekijken via twoppy, een speciale dienst voor festivals en evenementen. Je kunt er komen door met je mobieltje naar http://m.twoppy.com te gaan en te kiezen voor het festval in uw stad

...Terug