Nieuwsarchief
Spijkenisse onaantrekkelijke stad om te wonen
19 May 2011 - In de media [rtv rijnmond]

Spijkenisse onaantrekkelijke stad om te wonen

18 mei 2011

Spijkenisse is de op één na meest onaantrekkelijke stad van Nederland om te wonen. Dat blijkt uit de Atlas voor Gemeenten die donderdag wordt gepresenteerd. In de atlas worden de 50 grootste gemeenten met elkaar vergeleken.

 

Het is niet de eerste keer dat Spijkenisse slecht scoort. Al zeven jaar is de stad hekkensluiter op de Atlas. De stad scoort onder meer zeer slecht op het gebied van kunst en cultuur, maar ook het aantal restaurants en cafés is onder de maat. Daarnaast heeft de stad weinig hoogopgeleiden en een oververtegenwoordiging van zeer laagopgeleide inwoners.

Inhaalslag
Locoburgemeester Gert-Jan 't Hart vindt het jammer dat zijn stad zo slecht uit de bus komt: "Op het gebied van cultuur zijn we bezig met een inhaalslag. Zo komt er een nieuw theater en een nieuwe bibliotheek. De laatste jaren zijn we als stad hard gegroeid qua woningen en we proberen nu weer alles in evenwicht te brengen".

Rotterdam vijftiende op de lijst
Rotterdam staat op de lijst van Atlas  op de vijftiende plaats. Dordrecht bezet de achttiende positie. Andere steden in de Rijnmondregio zijn Schiedam (35e plaats) en Vlaardingen (43e plek)

Het Drentse Emmen is volgens de Atlas voor Gemeenten de allerslechtste stad om te wonen. Amsterdam wordt als meest aantrekkelijke woonstad gezien.

...Terug