Nieuwsarchief
prettig weekend en de Botreepbruggetjes
20 May 2011 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Voor het eerst heb ik via de deelgemeente site een klacht bij gemeentewerken ingediend. Nou ja, niet echt een klacht, meer een aansporing tot verbetering. Als u dat ook wilt, hier is de link naar het klachten formulier:  http://www.gw.rotterdam.nl/smartsite229.dws?MainMenu=2070123&Menu=100477&goto=100198&style=1510  

Waar heb ik een klacht over ingediend?  Achter de sportvelden aan de Botreep zijn twee prachtige nieuwe bruggetjes geplaatst, te vervanging van die oude rotte. Heel mooi. Die bruggetjes zijn alleen nog steeds niet aangesloten op het fietspad. Daar ligt een meter of twee puin waar nog asfalt moet komen. Als het donker is dan is dat niet handig, want je ziet daar echt geen hand voor ogen. Verder staan er ook nog paaltjes voor die bruggetjes waar het zelfde voor geld. Ik kom daar regelmatig als het donker is als ik mijn rondje hardloop door Hoogvliet en in de wintermaanden is het al vroeg donker. Ik mis dan ook wel eens de bocht in het fietspad en loop dan naast het pad. Je moet er niet aan denken wat er gebeurd als er iemand met zo elektrisch karretje dat gebeurd, want, dan zit je ook nog eens naast de brug en rij je het water in. Kortom, werk aan de winkel want dit kan niet zo blijven. Kennelijk heeft onze vorige portefeuillehouder ooit gezegd dat het een vermijdbare route is, maar kom zeg, dat mag nooit een reden zijn om iets gevaarlijk te maken. En die paaltjes kunnen rustig weg, want er rijden daar nooit auto's. Ik zou niet weten waar je dan naar toe wilt.  Dit is een mooie gelegenheid om eens te kijken of de klachten afhandeling werkt.

Bij alle raadsleden hebben gisteren uitleg gehad over de 3d aangifte. Ik hoor hier en daar al dat dit een erg interessante uitleg was. Maar? Hoe is deze manier van aangifte ooit ontstaan? Dat was namelijk een bezuinigingsmaatregel. En wie zit er dan achter de camera die aangifte op te nemen. Dat is dan wel weer grappig. Want, dat doen de mensen die ooit achter de receptie zaten. Dat is dus geen bezuiniging, want die receptionisten zijn er nog steeds maar zitten ergens anders. Wie vervangt dan de receptionisten die u te woord stonden en uw aangifte opnamen? Dat doen hier en daar de receptionisten zelf maar alleen nog op afspraak. (dan mag u over drie weken langs komen om aangifte te doen voor de inbraak bij u thuis) En hier en daar doen dat weer de mensen die eigenlijk op straat hadden moeten lopen. Zijn wij er in Hoogvliet wat mee opgeschoten? Eigenlijk niet dus. En die apparatuur is heel erg duur. Daarvoor in de plaats hadden die politiemensen liever goede communicatie apparatuur gehad.

Het CDA heeft een initiatief genomen om het respect onder de raadsleden naar elkaar toe te verbeteren. Wij gaan dit initiatief heel goed lezen. Het lijkt er op dat dit een motie wordt, maar dat is wel weer vreemd, want dan geef je het DB een opdracht mee en daar lag het probleem niet lijkt mij. Afijn, u heeft vast mijn vorige stukje gelezen en begrijpt dat wij nogal sceptisch zijn. Wij gaan het zien.. Ik moet werken dit weekend en het wordt weer mooi weer, dus u alvast een prettig weekend.

Oh ja, als u even niets te doen heeft zaterdag, kom dan even kijken bij de voetbal vereniging Meeuwenplaat. Daar is de samenloop voor hoop. Kijk in het andere artikel voor de link naar de website.

 

 

 

...Terug