Nieuwsarchief
prettig weekend
28 May 2011 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

De Korte heeft aangegeven dat hij misschien weg gaat uit Hoogvliet. Hij heeft laten weten geen medewerking te krijgen vanuit de deelgemeente. Ja, wat moet je daar nu mee zou ik zo zeggen. Is het erg dat de Korte weg gaat?  Het is jammer als hij weg gaat en laten wij het daar maar op houden. Zo is het jammer bij elke ondernemer die uit Hoogvliet weg gaat, Ik vond het ook jammer dat It's weg ging uit Hoogvliet en ja, ik vind het dus ook jammer dat De korte uit Hoogvliet weg gaat, als dit tenminste gebeurd.

Het is best gek, dat de Korte kennelijk heeft laten weten dat hij geen medewerking krijgt, want ik zag bij navraag heel veel vraagtekens in de deelgemeente. Ik weet dat de heer de Korte bijvoorbeeld ook ooit alle kans kreeg om in de nieuwe Campus een plaats voor zichzelf te creŽren, waarin hij toch een aardige ruimte tot zijn beschikking kreeg. Waarom als hij er toen uitgestapt is, is nooit helemaal duidelijk geworden, maar dat is voor ons DB misschien wel zaak om dat eens te onderzoeken.

Vast staat ook, de heer de Korte last zal hebben van de recessie. Wie niet, zou ik bijna zeggen. Daar komt dan ook nog bij dat er heel veel concurrentie bij is gekomen, die aanmerkelijk goedkoper zijn dan het sportinstituut "de Korte". Wat dat betreft dus een beetje kort door de bocht om de deelgemeente dan maar de schuld te geven, tenzij er dus dingen zijn gebeurd die wij helemaal niet weten. Blijft het dus jammer. Wat wij als fractie ook jammer vonden was de motie van het CDA met de bedoeling om het respect binnen de raad en buiten de raad tussen de raadsleden terug te krijgen. In de motie werd ook het dagelijks bestuur genoemd. De Nieuw Hoogvliet fractie was het daar niet mee eens. Het dagelijks bestuur maakte geen deel uit van voorvallen die hadden plaatsgevonden.

Wij hebben een tegenvoorstel gedaan aan het CDA. Wij hadden graag gezien dat het een intentie verklaring zou worden. Tijdens de raadsvergadering kon iedereen instemmen met de verklaring, waarna die op de toezeggingenlijst gezet zou worden. Wij wilden de verklaring dan na precies een jaar tekenen als "stok achter de deur".  Dit is niet gebeurd en wij hebben de motie dan ook uit principe niet getekend. Overigens hebben wij respect voor het werk dat de heer Hallema van het CDA heeft verzet. Al met al was het een goede vergadering die eindelijk weer eens in een prettige sfeer verliep.

Ik hoop dat u een prettig weekend heeft, met mooi weer, dan heb ik het ook.

Jan Koopmans

 

...Terug