Nieuwsarchief
Jeugd presenteert visie op de toekomst in Hellevoetsluis
31 May 2011 - In de media [vpinfo]

Hoe kijkt de jeugd naar Hellevoetsluis in 2030? De gemeente is uiteraard erg benieuwd naar hun meningen en ideeën. Op dinsdag 24 maart kwamen de leerlingen van de 3 VWO+ groep van het Helinium uit Hellevoetsluis hun visie op de toekomst aanbieden aan burgemeester Kleijwegt en de projectgroep Stadsvisie van de gemeente. Aan de hand van een enquête onder ruim 500 leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Hellevoetsluis en tweede en derdejaars van het Helinium, hebben zij hun visie opgesteld.

Volgens de jeugd moet de Vesting het pronkstuk worden van Hellevoetsluis. Een stadspark, een zorghotel, het vergroten van het strand, meer uitgaansmogelijkheden en het verbeteren van de infrastructuur staan ook hoog op de wensenlijst voor de komende twintig jaar. Over intensieve samenwerking of fusie met gemeente op Voorne-Putten was de jeugd duidelijk: "Wij vinden Hellevoetsluis te mooi om zomaar een wijk te worden van een grote gemeente."

Het project van het Helinium maakt onderdeel uit van het project Stadsvisie Hellevoetsluis 2030 van de gemeente Hellevoetsluis. Aan de hand van inbreng van sleutelfiguren uit de samenleving zijn drie scenario's opgesteld. Inwoners kunnen tot 3 juni reageren op drie scenario's en deelnemen aan de stadsvisieavond op dinsdagavond 31 mei om 20.00 uur in de nieuwe Werkloods bij het Droogdok Jan Blanken. Voor meer informatie: www.hellevoetsluis2030.nl.

uit: VPinfo    http://www.vpinfo.nl/hellevoetsluis/2229-jeugd-presenteert-visie-op-de-toekomst

 

 

...Terug