Nieuwsarchief
onthullling plaquette bakoestraat
12 June 2011 - Nieuwsbericht [webmaster]Afgelopen donderdagavond onthulden Burgemeester Aboutaleb, Azerbeidjzan-ambassadeur Isakandarov en deelraadvoorzitter Edwin Smid een plaquette aan gevel Bakoestraat 2.

De plaquette is door de ambassade van Azerbeidjzan aangeboden aan de deelgemeente om de verbondenheid met de hoofdstad van Azerbeidjzan te tonen. Ambassadeur Fuad Isakandarov gaf in zijn speech aan trots te zijn op het feit dat er een straat in Hoogvliet is vernoemd naar de hoofdstad Bakoe. Hij overhandigde als geschenk een handgeweven kleed aan burgemeester Ahmed Aboutaleb en deelraadvoorzitter Edwin Smid met het wapen van Bakoe.

Bij de bijeenkomst op 8 juni 2011 waren ongeveer 100 mensen aanwezigen, waaronder bewoners afkomstig uit Azerbeidjzan. Naast de burgemeester van de stad Rotterdam en de ambasadeur uit Azerbeidjzan, waren ook de consul uit Turkije en de ambassadeurs van Kazakhstan, Belgie en Georgie aanwezig, maar ook diverse andere vertegenwoordigers van ambassade's en politieke organsiaties.

meer weten over Azerbeidjzan:

 http://www.dufoa.nl

 

...Terug