Nieuwsarchief
voorjaarsnota
18 June 2011 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

In de vergadering van afgelopen donderdag werd de voorjaarsnota besproken. Hier de bijdrage van Nieuw Hoogvliet.

Voorjaarsnota 2011

Een duidelijke voorjaarsnota, op inhoud. Nieuw Hoogvliet is op hoofdlijnen tevreden, maar op een paar hoofdlijnen wilden wij nog wat opmerkingen maken.

Wonen

Voorzitter ik doe een voorstel om een ander woord voor suburbane woonomgeving te verzinnen. Iets wat een beetje dichter bij Hoogvliet staat. Suburbaan doet mij meer denken aan Blaricum.

Voorzitter, je hoeft niet in de toekomst te kunnen kijken om te zien dat donker wolken zich hebben samengepakt boven de deelgemeenten. Om maar te beginnen met het Stadshart wat ons betreft nog steeds een punt van zorg  want  wie gaan er de ruimten opvullen op de begane grond voorzitter. Ik hoop geen makelaarskantoren.  Ik vind het plein overigens ook eigenlijk wel een beetje tegenvallen voor zover ik nu kan overzien.

Onderwijs

Mooie plannen voorzitter. De uitvoerbaarheid is door de deelgemeente nauwelijks te controleren. Het hangt allemaal af van wat wij weer van de scholen horen. Wij hebben hier een prachtige presentatie gehad van het voorgezet onderwijs in Hoogvliet en daar moet je het mee doen. Ik vond hem persoonlijk wel wat erg positief. Ik ben altijd een beetje huiverig voor personen met al die hoera verhalen, maar laten wij de Campus afwachten en zien hoe het loopt.

Veilig en overlast:

Nieuw Hoogvliet ziet dat er van alles gedaan wordt op het gebied van veiligheid op deelgemeentelijk niveau en is daar blij mee. Metrostations zijn ons nog af en toe een doorn in het oog en vooral Zalmplaat is nog steeds een broeinest van problemen. De politie heeft daar bijvoorbeeld last van de paaltjes op het fietspad waardoor zijn in hun handelingen worden beperkt. Goed dat de RET steeds meer optreed met gericht controles, dit is echt zichtbaar voor het publiek. Ik denk dat in de toekomst samen met de buurt bestuurd nog mooie mogelijkheden liggen. Rotterdam staat weer nummer 1 in de ad misdaad meter. Wat een verassing! Binnenkort zal dat beter worden want let op mijn voorspelling dat er volgend jaar al veel minder aangiften zijn. Het wordt steeds moeilijker om aangifte te doen en ziedaar het is een stuk beter in Rotterdam!

Economie .

Over leegstand gesproken. Ik ga het daar niet verder meer over hebben maar je wordt daar niet vrolijk van. Meneer de Korte wil ook weg. Sorry, maar meneer de korte heeft hier in Hoogvliet gewoon een bedrijf en zegt zelf uit zijn jasje te groeien, hoewel ik denk, dat het juist andersom is. Dan, voorzitter, blaas je wel wat hoog van de toren. Het is jammer voor Hoogvliet, maar dat was de sluiting van It's ook en daar werkten veel meer mensen. Olympisch steunpunt? Tja, voorlopig staat de sport in Rotterdam op een wat lager pitje.

Sport

Wij verwachten de eerstkomende jaren wel een goed overleg met de verschillende sportclubs. Die zijn belangrijk, vooral bijvoorbeeld op het gebied van de Campus.

De tennisclub en de manege hebben ondertussen zekerheid gekregen, hoewel niets meer zeker is tegenwoordig, maar dat heeft wel weer meer gekost. Voor de andere sportverenigingen wilden wij nog wel onze zorgen uiten, over de kosten voor de accomodaties voor de nabije toekomst.

Gebruiksvriendelijke inrichting.

Rotterdam stijl hoort niet bij een gebruiksvriendelijke inrichting van de Buitenruimte. De stenen worden als snel vies, zijn niet schoon te krijgen en veroorzaken behoorlijke schaafwonden. Dat geld niet alleen voor de woonerven voorzitter. Ik wil de eerste bestuurder van een scooter nog zien die met volle snelheid onderuit gaat op dit materiaal en ben benieuwd naar de eerste claims bij deze verwondingen.Wij snappen vooralsnog wel de keuze die het DB gemaakt heeft, maar wij gaan geen feestje vieren. Teleurstelling is denk ik de beste uitdrukking.

Leefbaarheid  en sociale samenhang.

Buurtgerichte aanpak? Laten wij het dan maar eens op deze manier aanpakken. Maar misschien heeft dit een betere samenhang met de buurt bestuurd en zo krijg je ook nog een goed netwerk. Nieuw Hoogvliet wacht de Pilot af voorzitter.

Voorlichting

De deelgemeentepagina, het is soms moeilijk te vinden allemaal maar het is wel al beter geworden. Wij zien ook dat er al veel informatie op staat en dat ziet er al beter uit.  Wij zien ook wel dat er wel steeds verbeteringen worden aangebracht en dat is natuurlijk positief.

Interactieve beleidsvorming

Verde wil de fractie van Nieuw Hoogvliet nog graag weten of de participatiematrix al toegepast wordt en zo ja, bij welke projekten dat is geweest.

(het antwoord van het DB was, dat de matrix, steeds opnieuw wordt gebruikt als er iets moet gebeuren waar burgers bij betrokken zijn)

...Terug