Nieuwsarchief
zakkenrollers
20 June 2011 - Nieuwsbericht [johan de reuver]

Het is de laatste tijd flink raak in onze regio. Je moet zo ontzettend goed opletten en iemand die op het oog erg vriendelijk lijkt, kun je helaas niet blindelings vertrouwen. Ze zijn sluw, snel en lachen er gerust bij als ze hun "werk" doen.

Zakkenrollers, het is momenteel echt een behoorlijk probleem. Wees alert en denk niet dat het u niet gebeurd, want zo heb ik al een aantal gedupeerden gesproken. Mijn tas zat in een andere tas en ineens was mijn portefeuille eruit vertelde een mevrouw me. Contant geld kwijt, pasjes kwijt en wat voor sommigen misschien wel het ergste is, zijn de foto's van dierbaren die ze kwijt zijn.

En dan hebben we het nog niet over alle ellende die u heeft om alle pasjes te blokkeren en opnieuw aan te vragen.

Het is lastig en treurig dat je niet eens op je gemak even kunt winkelen zonder oplettend te blijven.

Lees even verder en deel het met anderen. Geloof me als ik zeg dat ik liever zou schrijven dat we onze portefeuille probleemloos even aan een vreemde kunnen geven als we iets willen pakken of passen en dat we de deuren van huizen en auto's gewoon open kunnen laten staan.

Het is treurig, maar in deze tijden kan het écht niet!

Als het u opvalt dat iemand wat nerveus om u heen dartelt, hou dan goed uw spullen in de gaten.  Stoot er "per ongeluk"  iemand tegen u aan, let dan goed op. Het kan goed zijn dat er een iemand tegen u aanstoot, u vervolgens vriendelijk aankijkt en zich excuseert en op dat moment wordt u gerold door iemand anders. U ogen zijn even afgeleid en voor u zich het realiseert is het al gebeurd. Vaak komt u er pas achter bij een kassa of zelfs pas thuis.
We kunnen elkaar beter scherp houden door mensen er op te wijzen als u ziet dat er een tas open staat. Winkelpersoneel doet hun best om een oogje in het zeil te houden, maar wanneer het hectisch is, valt hen niets te verwijten.

Als het u overkomen is, dan heeft u het zichzelf vast erg kwalijk genomen. Uit woede heeft u misschien een traantje gelaten en uzelf de vraag gesteld, waarom doen mensen dit?

Die vraag stel ik mijzelf ook, helaas kan ik er geen antwoord op geven. Ik kan u alleen waarschuwen omdat het momenteel aan de orde van de dag is.

En u weet, een gewaarschuwd mens telt voor twee!

 

Johan de Reuver

...Terug