Nieuwsarchief
Ouders boos op leiding Einstein
22 June 2011 - In de media [metro]

Ouders boos op leiding Einstein

Gemeenteraad wil opheldering over resultaten Einstein Lyceum • PvdA wil schriftelijk opheldering over slechte resultaten

Zowel ouders als de Rotterdamse politiek hebben met grote verbazing gereageerd op het artikel gisteren in deze krant over het uitzonderlijk hoge aantal leerlingen dat is gezakt voor hun eindexamen op het Einstein Lyceum in Hoogvliet. Zo zijn op havo-niveau slechts 14 van de 45 leerlingen in één keer voor hun eindexamen geslaagd en was dat op het vwo iets minder dan de helft. Van de zakkers komen er 13 zelfs niet eens in aanmerking voor een herkansing.

"Vooral de reactie van de directie dat ze dit niet zagen aankomen is bij ons als ouders in het verkeerde keelgat geschoten", zo laat een moeder, die niet met haar naam in de krant wil, weten. "Vorig schooljaar is er al een groep ouders in gesprek geweest met de schoolleiding om aan te geven dat het niet goed gaat. Begin dit schooljaar hebben we nog eens aangekaart dat bij examentrainingen naar voren kwam dat 50 tot 70 procent van de lesstof niet behandeld is. Er zou een werkplan opgesteld worden. Het resultaat is dat leerlingen een 2 of 3 op het landelijk examen hebben gescoord."

Ook politiek Rotterdam heeft zich over de zaak gebogen. De PvdA-fractie heeft schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van de prestaties van het Einstein Lyceum. "Ik wil graag van het college weten of de prestatie van deze school op zichzelf staat, of dat er over de hele linie in Rotterdam onder de maat gepresteerd is", zo laat raadslid Fouad El Haji weten. "Het is ironisch dat deze instelling juist Einstein heet. Wellicht is het noodzakelijk dat de inspectie hier nader onderzoek naar doet. Want als ik dit zo bekijk denk ik dat deze school huiswerk heeft..."

Het CDA hoopt dat een groot gedeelte van de leerlingen alsnog voor hun herkansing slaagt, maar mocht dan alsnog blijken dat de resultaten tegenvallen, dan moeten wel maatregelen worden genomen. Raadslid Ruben Mink: "Ik denk dat het schoolbestuur dan eens een stevig gesprek met de school moet aangaan en uitzoeken wat er is misgegaan. Sowieso moet er een onderzoek van de inspectie komen als cijfers van het centraal examen te veel afwijken van het reguliere onderwijs."

Een gemeentewoordvoerster wil nog niet op dit individuele geval ingaan. "De school geeft zelf al aan een onderzoek in te stellen naar de slechte resultaten. We zijn hier uiteraard benieuwd naar, maar vooralsnog ondernemen we geen stappen

zie: http://www.metronieuws.nl/rotterdam/ouders-boos-op-leiding-einstein/SrZkfv!qlIX4r6mzRoHs/

zie ook de voorjaarsnota van Nieuw Hoovliet, onder onderwijs. http://www.nieuwhoogvliet.nl/nieuws.php?MenuId=9&Id=1081

 

 

 

...Terug