Nieuwsarchief
prettige weekend
24 June 2011 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Als je buiten het seizoen op vakantie kan heb je daar financieel voordeel van. De reis en het verblijf zijn vaak goedkoper en is vaak nog lekker rustig op de bestemming. Er zijn wel een aantal nadelen voor als je weer terug bent. Deze keer was er nog een vergadering op de dag nadat ik terugkwam. Dan moet je er wel even voor gaan zitten, want je wilt niet met je mond vol tanden zitten in een raadsvergadering. Ook een ledenvergadering moest nog gedaan worden, maar daar had ik dan weer niet zo heel veel werk aan. Dat werd gedaan door Jan Scholte, onze bestuursvoorzitter. Op je werk mag je daarna het werk doen voor de collega's die wel in het hoogseizoen op vakantie gaan. Iemand moet het tenslotte doen. Dat betekend meestal extra diensten. Dus, kan je na de vakantiperiode opnieuw met vakantie om nog even uit te rusten. Gelukkig is dat weer buiten het seizoen, dus weer niet zo duur.  

Hoogvliet heeft een mooi feest achter de rug. Niemand zag het maar ik heb nog even mijn tong uitgestoken naar de mensen die vorig jaar zo moeilijk deden en maar vol bleven houden in de media dat er geen feest kwam. Nou dat feest kwam er wel en wat voor feest. Dat hadden wij voorspelt en de motie van Nieuw Hoogvliet is keurig uitgevoerd, precies zoals wij graag wilden. De plek voor het vuurwerk was goed gekozen en voor iedereen bereikbaar en het feest zelf gaat men naar kijken om het nog beter te krijgen. De dag daarna was er in de heerlijkheid, wat vroeger Kunstkop genoemd werd. Niet meer op de Binnenban, maar op geheel andere wijze.

Met veiligheid is men momenteel erg bezig. De metrostations zijn nog steeds rommelig en vooral station Zalmplaat is vaak een broeinest van criminele jongeren. Ik heb al eens vaker gezegd een metrostation is geen hangplek. Jongeren hebben daar niets te zoeken, behalve als zij staan te wachten op de metro. Een tijdje terug zag ik een dame samen met mij uit het metrostation komen gewoon lastig gevallen werd voor de deur van het station.  Het duurde maar even, maar je begrijpt wel hoe iemand zich dan voelt. Dan ga je niet meer met de Metro. Een Metrostation moet een veilige plek zijn zonder rondhangende figuren die daar niets te zoeken hebben. Ik heb van de portefeuillehouder vernomen dat men druk bezig is om de stations veiliger te krijgen.  Voorlopig geen raadsvergaderingen meer in de vakantie, dus dat scheelt weer en ik wens iedereen een heel prettige vakantie met mooi weer.

 

...Terug