Nieuwsarchief
prettig weekend
30 June 2011 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Laatst vroeg iemand aan mij, "hoe staat het met de buurt bestuurt". Zijn er al resultaten? Nu weet ik dat de persoon die het aan mij vroeg altijd een groot tegenstander is geweest van dit project. Hij vindt dat de burger geen inspraak hoort te hebben in de werkzaamheden van de politie. En ik vraag mij dus af, waarom niet? Nieuw Hoogvliet vindt dat bewoners juist een grote mate van invloed moeten kunnen hebben op hun leefomgeving. Natuurlijk heeft iedereen andere ideeŽn en zou het wel eens kunnen dat je het niet eens wordt, maar wat dan nog? Na vier jaar zijn er verkiezingen en als de Hoogvlieters het niet eens zijn met het beleid, is het tijd voor een ander bestuur.

Even terug naar de vraag zijn er al resultaten? Het lijkt mij dat het nog te vroeg is om al over resultaten te praten. Wat zijn resultaten? Dat het momenteel bij het metrostation waar ik woon vrij rustig is, mag je een resultaat noemen, maar dat heeft weer niets te maken met de buurt bestuurt. Dat bewoners serieus worden genomen en dat zij zien, dat er aan de ergernissen waar zij mee te maken hebben wordt gewerkt is een resultaat, maar minder goed meetbaar. Het is nog even afwacht dus wat het resultaat zal zijn. Voor meer informatie heb ik nog een link voor u: http://www.rotterdam.nl/Directie%20Veilig/PDF/Buurt%20bestuurt/Stadskrant%2029062011%20-%20Buurt%20Bestuurt%20ook%20in%20Hoogvliet.pdf

Wij gaan de vakantietijd tegemoet, dus, het is wat lokale politiek betreft momenteel erg stil. Waar het minder stil wordt is in de speeltuinen van Hoogvliet, want in de vakantietijd is daar Plexat weer. Ik hoop voor de organisatie dat het net zo mooi weer is als de afgelopen tijd. Op deze pagina kunt u ook de agenda van Plexat vinden.

Gisteren is het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe brede school Oudeland in Hoogvliet. Het gebouw, biedt ruimte aan onder andere basisschool De Notenkraker en kinderdagverblijf Pleinnul10.
De bouw van de nieuwe brede school maakt deel uit van de Ďgroene' transformatie van de wijk Oudeland. De wijk moet hiermee een aantrekkelijke plek worden voor toekomstige bewoners. De school wordt in het plan een ontmoetingsplek tussen buurtbewoners en kinderen. In maart 2012 wordt het gebouw opgeleverd. Kijk op de site van Architectenweb: http://www.architectenweb.nl/aweb/redactie/redactie_detail.asp?iNID=26566  en u kunt zien hoe de school er uit gaat zien.

 

Prettig weekend.

...Terug