Nieuwsarchief
jongeren en alcohol
05 July 2011 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Buitengewoon opsporingsambtenaren gaan de horeca controleren op het handhaven van de alcoholwet. Deze taak lag eigenlijk bij de politie, maar die kwam daar niet aan toe en kwam al snel tot de ontdekking dat het onmogelijk was om in een volle discotheek iedereen naar zijn legitimatie te vragen. Die personen die er niet horen weten als geen ander met omtrekkende bewegingen de politie te ontlopen. Ook de BOA's zullen daar wel achter komen, maar dat zal wel even duren. Wat wel helpt is een goed deur beleid, dat zonder uitzondering iedereen controleert. In Rotterdam gaat dit best goed, maar dat heeft wel een prijs, want die bewaking aan de deur betaald de klant zelf natuurlijk.

Wil men er echt wel iets aan doen vraag je je af, of is dit iets cosmetisch? Wie is de eerste die iets aan de zuipketen in de Achterhoek en een aantal andere gebieden gaat doen? Ik ben benieuwd wie zijn vingers hier aan gaat branden. Nee, wij gaan  ambtenaren inzetten in de horeca, waar je zelden jongeren onder de achttien aantreft. Die mogen zuipen wat ze willen. geen enkel probleem.

Comazuipers hun eigen ambulancerit laten betalen, daar voel ik wel iets voor. Sorry ouders, maar dan zal u uw portemonnee moeten trekken, want een ritje is al snel over de duizend euro. De laatste keuze zou ook kunnen zijn dat uw kind onder de hoede van jeugdzorg een gedwongen opname laat ondergaan. Is dat erg? Ik vind van niet. Als wij er echt iets aan willen doen, moeten wij ook onze tanden laten zien en ambtenaren de kroeg in sturen helpt niet echt.

...Terug