Nieuwsarchief
internet waardevol of niet?
13 July 2011 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Ik heb de discussie wel eens eerder gevoerd, hoe je je als politieke partij naar buiten toe, op het internet laat zien. Wij werden ooit eens aangevallen door een andere partij die net opgericht was in Hoogvliet, omdat wij de zogenaamde pol van de Hyves hadden weg gehaald. Volgens die partij, die alles via het internet deed, hadden wij die pol weg gehaald, omdat de uitkomst minder was dan die van hen. Ik dacht toen, dat men het over onze website had. Daar hadden wij de pol ook net van af gehaald, omdat er technisch gezien nogal wat haken en ogen aan zaten. Omdat wij het over twee verschillende dingen hadden werd de verwarring steeds groter. Uiteindelijk bleek tijdens de verkiezingen wel dat al die "vrienden" op Hyves niet zo heel veel uitmaakten. Wij hadden een Nieuw Hoogvliet Hyves met ongeveer vijfenzeventig "vrienden" en zij hadden er een paar honderd. Hierdoor werden zij toch wel gesterkt in het geloof dat zij de verkiezingen van ons zouden winnen. Om nog wat twijfel weg te nemen werd Nieuw Hoogvliet nog een beetje zwart gemaakt en dat moest het toch wel zijn, dacht men. Het blijkt toch wel dat je met dit soort dingen niet op internet moet vertrouwen. Zo lees ik een bericht over een man met driehonderd internetvrienden die onopgemerkt zeven weken dood achter zijn pc zat. Dat was het trieste verhaal van een man van drie en zestig jaar uit Groningen. Zijn vriendin is slecht te spreken over de virtuele wereld van Facebook en Hyves. Maar dat zet je wel aan het denken. Internet is natuurlijk voor een groot deel een fantasiewereld.

Ik heb een facebook account en een tijdje terug liet ik facebook zelf zoeken. Dom als ik ben op dat gebied wist ik zelf niet wat dit dan in zou houden. Nou, dat heb ik geweten, facebook snuffelt heel je computer door op contact gegevens en zoekt daar op internet andere facebook accounts bij. Ik had dus binnen heel korte tijd een paar honderd, wat facebook "vrienden" noemt. Zo kijk ik wel eens op  andermans twitter account en ook daar zie ik mensen met een grote vrienden club. Als je er vanuit gaat dat dit ook allemaal vrienden van je zijn, dan kon je best wel eens heel eenzaam zijn en zomaar een keer gevonden worden terwijl je al heel lang niet meer leeft. Je vaste lasten worden toch wel door betaald. Vooral als je geen vaste baan hebt, gaat er niemand vragen waar je blijft.

Wat ik bedoel te zeggen is, hecht niet al te veel waarde aan het internet. Het is gemakkelijk en erg nuttig, maar weet wanneer je er niet te veel waarde aan moet hechten, dat bespaard je veel teleurstellingen.

 

...Terug