Nieuwsarchief
zuipketen? prettig weekend
15 July 2011 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Er komt een alcoholverbod voor jongeren onder de zestien. De Tweede Kamer heeft daar mee ingestemd. De verkoop van alcohol aan jongeren onder de 16 was al strafbaar, maar nu kunnen de jongeren ook zelf een boete krijgen als ze bijvoorbeeld met drank op straat lopen. http://nos.nl/video/251934-kamer-alcoholverbod-voor-jongeren-onder-de-16.html

Op zich is er natuurlijk niets mis met dit verbod. Maar, wie gaat dit nu weer handhaven? Ook in Amerika is het al heel lang verboden voor personen onder de 21 jaar om alcohol te gebruiken, of bij zich te hebben op straat. Heeft men het kunnen uitbannen? Nee, niet echt. De opsporingsinstanties hebben hun handen vol aan steeds meer regels en wetten en zo krijg je er weer een bij. Wat zou overigens de boete gaan worden als je wel alcohol gebruikt? Ik kan mij er niet zo heel veel bij voorstellen. Ook nu waren er hier en daar al plekken in verschillende steden waar een verbod was. Veel processen verbaal kwamen terug van justitie omdat die steeds meer eisen ging stellen. Na een tijdje was men met iemand die een biertje dronk op straat net zo lang bezig als een winkeldief, best wel lang dus. Steeds weer vergeet men goede afspraken te maken met justitie als men er een nieuwe wet bij heeft.  Nee, de opsporingsinstanties zullen hier niet blij mee zijn. Iemand van zestien die zich bewusteloos heeft gedronken, heeft hulp nodig en als hij of zij niet wil, dan toch met enige dwang. Ik ken van die kinderen van die leeftijd die gewoon al meerdere keren zo gevonden zijn. Dan wordt het dus tijd voor enige dwang lijkt mij zo. Bij een alcoholverslaving op je zestiende helpt een boete niet meer. Vermoedelijk is er in een gezin waar dit voorkomt wel meer aan de hand als "alleen maar een feestje".  Verder denk ik dat er een aantal gebieden in Nederland nu toch behoorlijk in hun maag zitten met hun zogenaamde "zuipketen".  Oftewel, onder toezicht van je ouders comazuipen? Ik ben echt benieuwd welke burgemeester nu weer stenen door zijn ruit krijgt als hij probeert hier iets aan te doen. Maar, ik zeg, gelijke monniken gelijke kappen, dus, de handen uit de mouwen en opruimen die zuipketen.

Ik kijk naar buiten en de zon schijnt. Dat is gewoon even schrikken. Je zal op een camping staan in Nederland. Al die mensen die daar toch staan en dit toevallig lezen, veels sterkte en nog veel mooie dagen.

 

Prettig weekend

...Terug