Nieuwsarchief
bezoekersaantal markt
26 July 2011 - In de media []

Bezoekersaantal Rotterdamse markten loopt terug

Het gaat slecht met de Rotterdamse markten. Op veertien locaties in en om Rotterdam zijn er wekelijks verschillende markten te vinden, maar de bezoekers blijven thuis.

Uit onderzoek blijkt dat voor het tweede jaar op rij minder mensen naar de markt komen. Wie wel komt geeft minder geld uit en ook de tevredenheid van de bezoekers loopt terug.

Bezoekers geven aan dat de looppaden breder gemaakt moeten worden en dat ze graag meer plek hebben om te zitten. Ook is er behoefte aan meer wc's op de markt en willen bezoekers graag meer verschillende koopwaar zien op de markt.

Onveiligheid
Daarnaast vindt een groot deel van de ondervraagden de markt onveilig. De Afrikaandermarkt wordt zelfs door de helft van de Rotterdammers onveilig gezien. De politie heeft besloten meer te surveilleren en zet vol in op het pakken van zakkenrollers.

De Partij van de Arbeid maakt zich zorgen en heeft vragen gesteld aan het college. PvdA'er Peggy Wijntuin wil onder andere graag weten wat de gemeente gaat doen om de markten weer aantrekkelijk te maken voor Rotterdamse bezoekers.

zie: http://www.rtvrijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=%2FNews%2FDefault%2F2011%2Fjuli%2FBezoekersaantal+Rotterdamse+markten+loopt+terug

 

...Terug