Nieuwsarchief
VVD: ontpoldering Albrandswaard stoppen
03 August 2011 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Ik weet niet of u wel eens fietst en zo ja, of u ooit wel eens naar Rhoon of Barendrecht bent gereden. Mooi gebied toch? De plannen zijn om van dit gebied, een natuurgebied te maken. Dat is zonde want in de loop der tijd is een gebied dat gecultiveerd is een natuurgebied geworden. Een gebied waar allerlei soorten weide vogels in de zomer broeden en waar zich allerlei dieren bevinden die in een weide gebied thuis horen. Ook een natuurgebied dus. Het rijk vind dat er bomen moeten komen. Waarom? Omdat de maasvlakte groter is geworden. Ja, ik weet dat het onzinnig klinkt, maar dat is de redenatie. Waar moeten dat al die weide vogels heen als er bomen zijn gekomen? Tja, gewoon weg wezen, zoek maar een ander natuurgebied. Iedereen leest de onzin wel die ik hier schrijf, maar het is toch echt zo. Weg met de boeren en bomen planten. Tja, ik weet het ook allemaal niet, maar het  is toch ook ons natuurgebied en wij hebben er al helemaal niets over te zeggen. Maar, er is een klein beetje licht lijkt het.

De VVD stelt in vragen aan het provinciebestuur van Zuid-Holland dat de provincie moet stoppen met alle plannen voor de ontpoldering van de Albrandswaard. De VVD wil dat de provincie met de gemeente Albrandswaard gaat praten over andere manieren om natuurgebieden aan te leggen.

 In Den Haag werd voor de zomer ook al een besluit genomen over de polder. De Tweede Kamer nam een motie aan waarin de regering werd gevraagd het gebied niet te ontpolderen. Ook het plan voor het onder water zetten van de Zuiderdieppolder moest de prullenbak in. Omdat de Kamer met zomerreces is heeft het kabinet nog niet kunnen reageren op de stemmingen. Naar mijn mening klinkt dit al een stuk beter. De bewoners er bij betrekken klinkt ons als muziek in de oren. Nu de uitvoering nog....

 

...Terug