Nieuwsarchief
Urban Street Tour
04 August 2011 - Nieuwsbericht []

Gemeente Rotterdam

h-actionweek en voorronde urban street tour

03 augustus 2011 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

Van maandag 8 augustus tot en met zaterdag 13 augustus vindt de H-Actionweek plaats in de Sporthal Hoogvliet aan de Othelloweg 175. H-Actionweek en voorronde Urban Street Tour
Dit is een week met een zeer gevarieerd aanbod van gratis sportactiviteiten voor de Hoogvlietse jeugd van 12 jaar en ouder. Aansluitend vindt op zondag 14 augustus in de Sporthal Hoogvliet een voorronde plaats van de Urban Street Tour. Bekende Urban sportartiesten maken hier hun opwachting. Iedereen die ouder is dan 8 jaar kan hieraan meedoen.

Het programma van de H-Action week ziet er als volgt uit.

Maandag 8 augustus: Ladies Sportsnight met sportactiviteiten speciaal voor meiden. Van 19.00 tot 21.30 uur.
Dinsdag 9 augustus: Basketballen. Van 19.00 tot 21.30 uur. Woensdag 10 augustus: Voetballen. Van 19.00 tot 21.30 uur. Donderdag 11 augustus: Free Running. Voetballen. Van 19.00 tot 21.30 uur.
Vrijdag 12 augustus: Skate Event. Om 19.00 uur bij de sporthal aanwezig zijn, het eind is om 22.00 uur.
Zaterdag 13 augustus: Groot voetbaltoernooi. van 19.00 tot 21.30 uur

Tijdens de voorronde van de Urban Street Tour op zondag 14 augustus verzorgen bekende artiesten uit de teams van Soccershowdown, Team Unleashed, Streetballshowdown en de Groove Kings wedstrijden, workshops, battles en clinics in hun eigen discipline. Deze officiŽle voorronde maakt deel uit van de zoektocht naar hťt Urban sporttalent in de regio Groot Rijnmond. Iedereen vanaf acht jaar kan van 14:00 tot 18:00 uur gratis deelnemen aan diverse Urban sporten als Freestyle voetbal, Freestyle basketbal, Freerunnen en Street- & Breakdance. In diverse leeftijdscategorieŽn plaatsen de winnaars zich voor de grote finale van de Urban Street Tour op zondag 18 september in het centrum van Rotterdam.

Blikvangers
De artiesten van de Urban Street Tour zijn de blikvangers van dit urban sportevent. De voetballers van Soccershowdown zijn grondleggers van het populaire Freestyle- en panna voetbal. Team Unleashed is bekend van de finale van Hollands Got Talent en Freestyle basketballer Ajezen uit het Streetballshowdown team heeft drie records op zijn naam staan in het Guinnes World Book of Records. De Groove Kings zijn bekend van dansshows als So You Think You Can Dance en de Ultimate Dansbattle. Ter promotie van de Urban Street Tour zal er in de week voorafgaand aan de voorronde, tijdens de Hi-action week, een show worden gegeven door een van de artiesten.

Organisatie
De organisatie van de Urban Street Tour is in handen van de Stichting Express Yourself. Deze jonge Rotterdamse stichting is ontstaan uit een samenwerking tussen diverse artiesten uit de Urban sportscene. Stichting Express Yourself heeft het Urban sportsmarketing bureau SEE Marketing ingeschakeld voor de uitvoering van de gehele Urban Street Tour. Andere (deel-)gemeenten waar de Urban Street Tour plaats vindt zijn: Rozenburg, Delfshaven, Capelle a/d IJssel, Hellevoetsluis en Charlois.

De Urban Street Tour wordt georganiseerd door Stichting Express Yourself en is mede mogelijk gemaakt door een samenwerking met SEE Marketing, de deelgemeente Hoogvliet en Sportstimulering Hoogvliet/ Sport en Recreatie Rotterdam.

...Terug