Nieuwsarchief
Illegale lozingen in Botlekgebied gestopt
08 August 2011 - In de media []

De illegale lozingen van sojavetten in het riool van Pernis en de Botlek zijn gestopt. Volgens de Milieudienst Rijnmond is er geen vervuild water in het oppervlaktewater gekomen.
De Milieudienst en het Waterschap Hollandse Delta meldden vrijdag dat er voor de tweede keer in een week grote hoeveelheden sojavetten werden geloosd. Hierdoor dreigde de afvalwaterzuivering in Hoogvliet verstoord te raken.
Het afvalwater in de zuivering is gecontroleerd en blijkt niet vervuild te zijn. De Milieudienst Rijnmond onderzoekt aan de hand van monsters wie mogelijk schuldig is aan de illegale lozingen.

Volgens beide organisaties heeft een onbekende ook vorige week illegaal grote hoeveelheden sojavetten geloosd in het riool. Het Waterschap is bang dat hierdoor de rioolwaterzuivering in Hoogvliet wordt ontregeld. Ongezuiverd afvalwater zou op die manier in het oppervlaktewater terecht kunnen komen en dat kan gaan stinken.

De bron van de lozingen is nog niet bekend. Een woordvoerder van de Milieudienst Rijnmond zegt 160 bedrijven te moeten bezoeken om te kijken of de sojavetten daarvandaan komen. De DCMR roept bedrijven op om onregelmatigheden te melden via de bedrijfsmeldingenlijn.

http://www.rtvrijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=%2FNews%2FDefault%2F2011%2Faugustus%2FIllegale+lozingen+in+Botlekgebied


 

...Terug