Nieuwsarchief
jonge, onbaatzuchtige hoogvlietse helden gezocht
09 August 2011 - In de media []

De deelgemeente Hoogvliet zoekt jongeren die zelfstandig iets buitengewoons hebben gedaan voor een ander of voor de Hoogvlietse gemeenschap.
Jonge helden uit Hoogvliet

Zij krijgen voor hun inzet het Hoogvlietse Jongerenlintje uitgereikt. De deelgemeente heeft in 2010 haar eerste Jongerenlintjes uitgereikt aan Vincent van den Broek en Sem van Logchem. Lees in het artikel eerste uitreiking jongerenlintjes in Hoogvliet waarom. Tijdens het Stedenfestival afgelopen juni werden drie lintjes uitgereikt aan de groep Adlicious. Zij werden tweede bij de finale van de X-factor.

Hoe kom je aan zo'n lintje en wie komt daarvoor in aanmerking?
Er gelden een aantal criteria bij de voordracht:

1. de jongere heeft zelfstandig een goede daad verricht en daarbij dus geen ondersteuning van de (deel)gemeente gehad; 2. de jongere wordt door een ander voorgedragen; 3. de jongere is in de leeftijd van 12 tot 23 jaar; 4. de jongere is bereid om naar de uitreiking te komen en de onderscheiding aan te nemen;
5. de persoon die de jongere aanmeldt, geeft hierbij minimaal twee referenties aan die de goede daad/daden kunnen bevestigen. Een uitzondering kan worden gemaakt als uit bijvoorbeeld krantenartikelen is gebleken dat de goede daad is verricht;  6. de jongere is (nog) niet op een andere manier beloond.

Bij de beoordeling van de voordracht kijkt het dagelijks bestuur naar de periode dat de jongere zich onbaatzuchtig en vrijwillig heeft ingezet. Bij een goede daad zoals het redden van een mens of dier uit een penibele situatie of het ophalen van geld voor een goed doel wordt natuurlijk niet gekeken naar die periode. U kent vast wel iemand die hier voor in aanmerking komt. 
 
Stuur uw voordracht in ten name van het dagelijks bestuur van de deelgemeente Hoogvliet, postbus 600, 3190 AN Hoogvliet.  U kunt op onze website een email sturen met alle gegevens, dan zorgen wij dat het op de goede plek terecht komt.

...Terug