Nieuwsarchief
aangifte doen?
11 August 2011 - In de media [jan koopmans]

Met ingang van zaterdag 20 augustus 2011 is het politiebureau in Hoogvliet niet langer op zaterdag geopend. Is Nieuw Hoogvliet daar blij mee? Nee, natuurlijk zijn wij daar niet blij mee.  De sluiting zou zijn vanwege het extreem lage aantal aangiftes op deze dag. Nou, dat is natuurlijk een drogreden. De werkelijke reden is dat men een poging heeft gedaan tot bezuinigen. Ten eerste is dat niet gelukt, want al het personeel dat aangiftes opnam bij de receptie zit nu achter dure apparatuur die zelfde aangiftes op te nemen.

De enige die blij is geworden van deze maatregel, is vermoedelijk het bedrijf dat de deze apparatuur heeft geleverd.  Dit systeem is tevens een overgang naar een uitbreiding van de mogelijkheid om aangifte te doen, want vanaf 1 november aanstaande kan dat in Hoogvliet met 3D-Teleservice, zo meldt de politie aan de deelgemeente.

Er is geen onderzoek gedaan waarom er minder aangiftes zijn gedaan. Of ging men ergens anders aangifte doen om wat voor reden dan ook. Het lijkt mij niet dat de criminaliteit cijfers zijn gedaald. Volgens mij had ik dit tijdens een raadsvergadering al eens voorspelt. Mensen zien steeds vaker af vaan aangifte doen. Dat is in ieder geval goed voor de AD misdaad meter.  Met ingang van 29 augustus wordt het politiebureau dus verbouwd tot 3D-Teleservice bureau. Tijdens de verbouwing is het politiebureau daarom beperkt open voor aangifte. Hoogvlieters kunnen er dan terecht op maandag en donderdag van 09.00 tot 17.00 uur. Dit is een overbruggingsperiode tot de komst van 3D-Teleservice op 1 november aanstaande.

Het doen via 3D-aangifte is één van de nieuwe manieren om aangifte doen. Via een driedimensionaal televisiebeeld heeft de aangever persoonlijk contact met een politiemedewerker op een andere locatie. De politiemedewerker is goed zichtbaar en neemt op de gebruikelijke manier de aangifte op. Op deze manier kan een politiemedewerker vanaf een centrale plek meer politiebureaus in de regio bedienen. Door in te spelen op de digitale mogelijkheden gaat men zoals de politie zegt, mee met de tijd. Een 3D-Teleservice bureau is 7 dagen per week geopend van 8.00-22.00 uur. Voor bureau Hoogvliet betekent dit een verruiming van de openingstijden, wat altijd geopend was tussen 9.00-17.00 uur.

Bellen met 0900-8844
Een aangifte begint altijd telefonisch via 0900-8844, waarbij je dan hoort hoe je verder aangifte kan doen.  Kom dus niet meteen meer naar een politiebureau want u heeft grote kans dat u voor een dichte deur staat.

...Terug