Nieuwsarchief
TBS'er ontsnapt op Binnenban
14 August 2011 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

TBS'er ontsnapt op Binnenban

Een 48-jarige tbs'er uit forensisch psychiatrisch centrum De Kijvelanden in Poortugaal heeft afgelopen donderdagochtend de benen genomen tijdens een begeleid verlof. Dat heeft het landelijk parket gemeld.

Het is niet bekend waarom de man vastzat. Het Korps landelijke politiediensten werd ingezet om de man op te sporen. Vorige week werd een 28-jarige tbs'er uit dezelfde instelling opgepakt in Madrid. De man ontsnapte op 1 augustus toen hij op bezoek was bij familie in Roosendaal. De laatste ontsnapping heeft zich ondertussen gemeld in zijn woonplaats.

Nu zou je denken, dat kan wel eens gebeuren, maar dit is de tweede keer (voor zover wij weten) dat dit op de Binnenban in Hoogvliet gebeurde. De vorige keer had vreselijke gevolgen. Burgemeester Bergmann van Albrandswaard, wil weten wanneer er een tbs'er buiten de poorten van de kliniek is. Gelijk heeft hij. Het lijkt mij dan wel meer dan logisch dat ook de deelgemeente waar de tbs'er zijn boodschappen gaat doen weet dat er zo iemand rondloopt. Het lijkt mij ook dat er alleen maar een tbs'er op het winkelcentrum is, als er een afspraak is met de politie. Een van de afspraken zou moeten zijn dat er politie aanwezig is, op een moment dat er een tbs'er rondloopt. Geen Stadstoezicht, maar politie. En geen politiemensen in opleiding, gewoon politiemensen met ervaring.

Nieuw Hoogvliet zal bij de volgende raadsvergadering vragen stellen en er bij de portefeuillehouder op aandringen, goed geļnformeerd te worden en aan te dringen op bovenstaande afspraken.

 

...Terug