Nieuwsarchief
vraag het de politie
17 August 2011 - In de media []

Met zo'n 12.000 bezoekers per maand en 50 tot 100 vragen van jongeren per maand is de jongerensite vraaghetdepolitie.nl een succes te noemen. Zeker als je in je achterhoofd houdt dat de site op 30 mei landelijk gelanceerd is en dus pas 2,5 maand draait. Een mooi eerste resultaat dat mede bereikt is door de bekendheid die een aantal wijkagenten o.a. via scholen aan dit platform heeft gegeven! De belangstelling vanuit de jongeren willen we graag vasthouden.

Dat doet de politie op de volgende manieren:

Men is een samenwerking gestart met Hyves www.hyves.nl/vraaghetdepolitie, zodat het platform ook via Hyves op een makkelijke manier te benaderen is. Daarnaast heeft men een wedstrijd gehouden op www.Gosupermodel.nl, een tienermeiden community. Vijf meiden hebben een hoofdrol gewonnen in een filmpje over veiligheid, de filmpjes staan inmiddels online.

Ketenpartners hebben een banner geplaatst op hun site en men werkt samen met www.mindyourownlife.nl, een initiatief vanuit de geestelijke gezondheidzorg en de verslavingszorg. Een mooie jongerensite waarin allerlei onderwerpen belicht worden die kunnen spelen als je jong bent.

Binnenkort is het mogelijk om met de politie te chatten via vraaghetdepolitie.nl. De chat kan worden ingezet naar aanleiding van een incident op  bijvoorbeeld een middelbare school, je kunt chatten over een specifiek thema.  Overigens krijgt Rotterdam de primeur; met een politieman chatten over loverboys.

 


 

...Terug