Nieuwsarchief
Vakantie voorbij
19 August 2011 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Het is weer bijna weekend en ik zie nog steeds regen uit de lucht komen. Een buurman bij mij in de straat in zijn voortuintje aan het sproeien. Beetje vreemd, maar hij zal zich verveeld hebben. Af en toe kan je tussen de buien door even lekker buiten zitten, maar deze vakantie periode werd bij mij in de buurt aangepakt om eens lekker te gaan klussen. Het leek wel een bouwwerkplaats en een kinderopvang, dus, in de tuin met oordopjes dan maar. Ja, dan hadden wij maar meteen een huisje op de hei moeten kopen, maar mijn vrouw vond het gezelliger in een straat met buren. De politiek begint weer uit zijn winterslaap te ontwaken en mensen zoeken weer contact met elkaar om dingen te bespreken. Twitter en Facebook zijn daarin ook nogal eens media die gebruikt worden. Leuk natuurlijk maar er gaat veel werk inzitten als je het een beetje bij wil houden en dat moet wel, want ergens alleen maar lid van worden zet geen zoden aan de dijk. Nou goed dan, zo ben je lekker bezig en hoef je niet je voortuintje te sproeien in de natste zomer van het jaar.  Zaterdag is er een protest over het opheffen van een voetbal veldje bij de Henk Milliusstraat. Schrijf ik dat goed? Ik weet niet zo goed wat ik daar van moet denken. Het emailtje wat ik ontving is weer geschreven door iemand van een politieke partij uit Hoogvliet en verstuurd door iemand anders. Ja, dat kan je nu eenmaal zien als je de afzenders niet goed wist. Dat is jammer, want ik weet dan niet zo goed wat er achter zit. Het is iemand die ook altijd heel luid van zich laat horen bij vergaderingen en op andere plekken door hard te roepen dat hij het er niet mee eens is. Jammer, maar ja, het is ook een inwoner van Hoogvliet en als dat nou alles is dan valt dat ook wel weer mee. 

Terwijl ik dit zit te schrijven zie ik de persconferentie over de ramp in BelgiŽ bij Pukkelpop. Doden en veel gewonden. Het had een feest moeten worden en weer is er zo'n groot feest in een ramp uitgelopen. Dat is niet de eerste keer en het is de moeite waard om nu eens te kijken hoe je zoiets organiseert en of dat nog wel kan. Niet om iemand de schuld te geven, want volgens mij zat de organisatie goed in elkaar, maar toch.  Ik wens familie en vrienden van de slachtoffers veel sterkte toe.  

Binnenkort hebben wij een dag voor de fractie waarin wij gaan kijken waar wij momenteel staan. Wat hebben wij gedaan, welke beloften hebben wij (nog) niet aan kunnen voldoen en wat moet er nog gedaan worden. Een tijdje terug kreeg ik email van iemand die nogal wat kritiek had. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, maar wij hebben een website en daar heeft veel op gestaan van de kritiek die in de email stond. Ja, je kunt nog zo je best doen om iedereen te  bereiken, maar zelfs dan lukt dat niet altijd. Wil u ons bereiken via Facebook? Dat kan, zoek ons op en u wordt regelmatig op de hoogte gehouden.

 

Prettig weekend.

...Terug