Nieuwsarchief
Rozenburg en Schiedam
26 August 2011 - In de media [Jan Koopmans]

Dagelijks Bestuur Rozenburg neemt ontslag

Het Dagelijks Bestuur van de Rotterdamse deelgemeente Rozenburg heeft ontslag genomen. Dat gebeurde donderdagavond tijdens een extra deelraadsvergadering. Het rommelt al geruime tijd binnen het Dagelijks Bestuur van de deelgemeente. Begin augustus stapte VVD uit de coalitie.

De partij liet toen weten er geen vertrouwen meer in te hebben dat gemaakte coalitie-afspraken zouden worden nagekomen. Ook was de partij ontevreden over de samenwerking met de PvdA en Inwoners Partij Rozenburg. Zie: http://www.rtvrijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=%2FNews%2FDefault%2F2011%2Faugustus%2FDoek+valt+voor+Dagelijks+Bestuur+Rozenburg  met het interview met mevrouw De Sutter.

Verder was in het nieuws het vernietigende rapport over oud-burgemeester Verver van Schiedam.

De uitkomst van een integriteitsonderzoek in Schiedam is vernietigend voor oud-burgemeester Wilma Verver. Zij zette alles in de gemeente naar haar hand, topambtenaren creŽerden een angstcultuur en wethouders deden er niets tegen. Dat blijkt uit het rapport, dat in opdracht van de Schiedamse raad is opgesteld door het onafhankelijke Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING). Dat meldt het AD vandaag. De inhoud is nog vertrouwelijk, maar deze krant wist er gisteren al de hand op te leggen.

http://www.gbrozenburg.nl/fractie/van-de-fractie/520-dagelijks-bestuur-neemt-ontslag.html

Hier over kunt u de rest lezen op deze link: http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/2869185/2011/08/26/Rapport-vernietigend-voor-oud-burgemeester-Verver.dhtml

Bestuurder zijn valt niet mee in deze tijden. Wij wensen de politiek in Rozenburg veel sterkte met de onderhandelingen. Schiedam moet op zoek naar een nieuwe burgemeester en daar zal niemand om treuren als je het rapport gelezen hebt. Ik ben wel benieuwd hoeveel van deze bestuurders er nog rond lopen waar wij helemaal niets van weten? 

 prettig weekend..

 

 

...Terug