Nieuwsarchief
foto maken en motie respect
02 September 2011 - In de media [jan koopmans]

1 September is de deelraad bijeen geweest voor de jaarlijkse groepsfoto. Van dit soort avonden word meteen gebruik gemaakt om weer wat nieuwtjes uit te wisselen en afspraken te maken. Eigenlijk is het een soort kleine vergadering. Tja, wat moet je daar nu van zeggen! Je ontkomt er niet aan als je staat te praten met elkaar. Er zijn in de loop van de tijd ook afspraken gemaakt betreffende de motie respect die door het CDA is ingediend. Naar onze mening onnodig want dit gaat ook weer geld kosten. Dan moet je ook weer niet denken in de order van duizenden euro's maar goed. Als je bij een baas zo gedraagt dan wordt je gewoon ontslagen en komt er helemaal niemand bemiddelen tenzij het geld op brengt. Je hebt nu eenmaal mensen die zijn zo waardevol dat zij binnen een bedrijf veel winst op leveren. Is dit in de deelraad ook? Ik denk het niet en eigenlijk zou het mogelijk moeten zijn dat iemand die zich misdraagt er gewoon uit gestemd zou kunnen worden. Dat is bijna onmogelijk blijkt wel. Als zit je straal bezopen in de raadszaal, dan is dat heel vervelend, maar er is niemand die je kan ontslaan.

Zo heb ik niet veel vertrouwen in de uitgave van geld voor mensen die er een zootje van maken. Respect voor anderen krijg je niet met een cursus, of training, dat zit in je. Respect, door iedereen in de raad normaal te behandelen ook al mag je hem of haar niet.  Respect betekend, geen herrie maken tijdens de vergadering, ook niet door steunfractieleden op de publieke tribune. Geen telefoon gesprekken voeren tijdens de vergadering. Niet je telefoon af laten gaan tijdens de vergadering. Niet iemand openlijk belachelijk maken, ook al vind je hem zelf nog zo'n grote sukkel en ga zo maar door.  Maar moet je nu een heel proces in gaan terwijl de meerderheid in de raad normaal met elkaar omgaat? Of kan iemand die zich zo misdraagt niet beter gewoon maar weg gaan? Allemaal dingen die spelen en je wordt daar niet vrolijk van. Ik had het idee dat het de laatste twee vergaderingen een stuk beter ging, maar dat kan ook stilte voor de storm zijn.

Mocht het nu zo zijn dat men zich druk maakt om een aantal onderwerpen die nog niet zijn behandeld in de raad, dan kan ik wel aangeven waar dit door komt. Een goed samenwerkende raad had al veel meer onderwerpen kunnen afhandelen in plaats van het soms wel een uur mieren###ken over duizend euro die ergens zijn uitgegeven.  Laten wij dat dus vooral gaan doen.

...Terug