Nieuwsarchief
veilig verkeer rond scholen
03 September 2011 - In de media [Jan Koopmans]

Snelheidscontrole Oudeland

Geïnspireerd door mevrouw den Hartog uit Hoogvliet, die altijd bezig is om het verkeer in Hoogvliet veiliger te maken, heeft Nieuw Hoogvliet een tijdje terug de suggestie gedaan bij ons dagelijks bestuur om vooral ook scholen te betrekken bij het project "de buurt bestuurt". Het is een feit dat automobilisten altijd weer even moeten wennen aan schoolgaande kinderen omdat die een tijdje uit het straatbeeld verdwijnen tijdens de vakantie. Wij vonden dat wij moesten proberen om in Hoogvliet ook iets extra te doen. Als proef is met begonnen bij de Notenkraker.

Op dinsdag 30 augustus vond er een bijzondere snelheidscontrole plaats in de deelgemeente Hoogvliet. De politie Rotterdam Rijnmond heeft in samenwerking met kinderen van basisschool de Notenkraker in verschillende straten de snelheid gemeten van 49 personenauto's. Het ging hier om de Othelloweg, de Troubadourlaan en de Desdemonastraat.

In het kader van het project Buurt Bestuurt kunnen buurtbewoners van de deelgemeente Hoogvliet elke drie maanden aangeven welke problemen in hun wijk met voorrang aangepakt moeten worden door de politie. Één van de punten die in de wijk Oudeland naar voren kwam, was het overschrijden van de maximumsnelheid op de Troubadourlaan. Daarom heeft de politie in deze straat op vijf verschillende tijdstippen de snelheid gecontroleerd. Uit deze metingen is gebleken dat er op deze locatie nauwelijks te hard gereden wordt.

De politie heeft vervolgens samen met kinderen van basisschool de Notenkraker de snelheid gemeten in de bovengenoemde straten. Tussen 08.00 uur en 10.30 uur zijn er 49 personenauto's gecontroleerd, waarvan er uiteindelijk twee normaal gesproken in aanmerking zouden komen voor een boete. In plaats daarvan hebben de kinderen een groene of rode kaart aan de bestuurders uitgereikt. De kinderen vertelden de bestuurders daarbij op hun eigen manier dat het belangrijk is om zich aan de snelheid te houden. Dit in het belang van hun veiligheid. Een groene kaart werd gevolgd door een opgestoken duim en een complimentje. Bij een rode kaart volgde een preek van de kinderen. De betrokken bestuurders waren blij dat zij een compliment of  een waarschuwing kregen en beloofden beterschap. Ik ben van mening dat dit een mooie combinatie is van acties om een buurt veiliger te maken.  En bij alle kritiek mag nu ook wel eens een compliment aan het dagelijks bestuur en de politie van Hoogvliet. Mooie aktie! vanavond gaan wij maar weer eens bij het metrostation Zalmplaat kijken!  

prettig weekend.

 

...Terug