Nieuwsarchief
cultuurhuis en andere zaken
09 September 2011 - In de media [Jan Koopmans]

En weer is er een week voorbij. Een week met een besloten vergadering. Besloten vergaderingen heb ik een verschrikkelijke hekel aan en als raad zou je gewoon moeten weigeren om er heen te gaan. Het vervelende is dat je dan achter loopt in je informatie en dat kan ook de bedoeling niet zijn. Waar ging het over? Het ging onder andere over het Cultuurhuis. Voor zover ik daar dingen over mag zeggen, is iedereen zijn straatje aan het schoonvegen. Niemand uitgezonderd. (alleen Leefbaar Rotterdam was er niet vanaf het begin bij) Dat is zonde, want er is de deelgemeente een poot uitgedraaid en waar dit precies is gebeurd is, daar is men nog niet achter. Dus, hoop ik bij de eerstvolgende vergadering die daar over gaat, dat wij niet naar elkaar gaan zitten wijzen maar gaan proberen uit te vinden waar die fout ergens is gaan zitten. Gaan wij daar zelf nog uitkomen als raad? Ik denk het niet. Een aantal raadsleden lijkt er heel veel verstand van te hebben, maar lopen ondertussen ook achter in de informatie of hadden een paar jaar geleden al de verkeerde informatie.  Daar komt bij dat het cultuurhuis staat of valt bij wat er in gaat zitten. Dat zou onder andere de stadwinkel zijn. En u raad het al, daar zijn wij dus niet meer zeker van. Sterker nog, binnenkort mogen alle deelgemeente inwoners hun paspoort weer op het stadhuis in Rotterdam ophalen. Dat is het plan tenminste. Mocht dit niet zo zijn, dan weten wij in ieder geval niets meer zeker en houd de toekomst voor het cultuurhuis zomaar op te bestaan. De bibliotheek? Die zou er ook in komen. Maar bestaat die bibliotheek nog wel over een jaar of twee? Niets is zeker. Stoppen dus met het cultuurhuis? Ik denk het wel. Het lijkt er overigens op dat deze projekten overal een probleem zijn..

Op 25 augustus kwam de eerste melding binnen over de diefstal van twee kunstwerken uit de Beugstraat en Bovensim, in de wijk Zalmplaat. Het betreft het beeld ‘Man met Hert' , waarvan de maker onbekend is en het bronzen beeld ‘De Barmhartige Samaritaan', in 1962 gemaakt door de bekende Hoogvlietse beeldhouwer Ru de Gier.
De deelgemeente looft een beloning van € 750 uit voor de tip die leidt naar een oplossing van de diefstal. U kunt hiervoor contact opnemen met de politie of met de deelgemeente. In 2001 verdween het bronzen Everzwijn van zijn sokkel in de Visserijgriend. Na een tip is dit beeld teruggevonden. Het Everzwijntje heeft inmiddels een nieuwe locatie gekregen bij Park Vossendijk. Tja, metaal brengt veel geld op en dieven maakt het niet uit of het kunst is. Die zien alleen metaal. Wat nog wel eens helpt, is schroothandelaren in de buurt bezoeken. Daar wordt dit spul nogal eens ingeleverd en daar kan je aardig geld mee verdienen. 

Ik hoop dat u een fijn weekend heeft en als u ergens een vreemd beeld ziet staan, dan weet u waar u moet zijn.

 

 

 

 

 

...Terug