Nieuwsarchief
winnaars kunstwedstrijd 'verrassend hoogvliet'
29 September 2011 - Nieuwsbericht [Jan Koopmans]

De winnaars van 'Verrassend Hoogvliet' zijn bekend. José van Berk maakte het mooiste kunstwerk.
Op de ochtend van 10 september, de dag van de uitreiking, kon het winkelend publiek nog stemmen op één van de tien kunstwerken die door een jury waren geselecteerd. De kunstwerken hingen in etalages van het winkelcentrum.

Hoogvlieters en Rotterdammers verkochten op de creamarkt hun eigengemaakte creaties. Daarnaast beoefenden en toonden mensen hun oude ambacht aan het publiek. Op het Open Podium waren optredens van: DES, Daniel Trepat (inline dance), ASVZ Drumband en ER Studio. De Hoogvlietse Milly Baroni en later ook Nanni betoverde het publiek met prachtige zang. Ook was er een jongleerster die de ballen hoog hield tijdens haar act. Nadat in de ochtend de cultuur-historische wandelkaart Zalmplaat werd uitgereikt aan Yvonne Bekker en Aad Wijntjes door Hans van der Boom van het Historisch Genootschap, was het later op de dag de beurt aan Yvonne Bekker om de winnaars van de kunstwedstrijd bekend te maken.
De eerste prijs was voor José van Berk. Zij maakte het werk 'Bruggetje van Hoogvliet'. De tweede prijs ging naar Ria Kooke voor het stuk 'verrassend water'. 'Huizen in Landschap' van Peter van Maanen was goed voor de derde prijs..

...Terug