Nieuwsarchief
leefbaarheidsmonitor Zalmplaat en hondenpoep
07 October 2011 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Donderdagavond ben ik toch naar maar even naar de bewonersavond geweest. Veel klachten over hondenpoep en jongeren. Over hondenpoep straks meer overigens. Verder kritiek op een aantal verkeerssituaties. De discussie is dan natuurlijk, rijden die voertuigen echt zo hard? Of lijkt dat zo, omdat ze vaak meer herrie maken dan dat mag. Overigens vind ik dat even erg. In ieder geval was het weer een goed bezochte avond. Mensen willen toch eerder naar zo'n avond komen als het in de buurt is, want de kerk zat behoorlijk vol.

Omdat wij tegenwoordig ook al een tijdje op facebook zitten, hier een stukje tekst van een bezoeker: Altijd leuk zo'n Leesbaarheidsmonitor bijeenkomst :) Zeker als je de kans krijgt wat te zeggen...Heb ik dus ook gedaan. Het betrof de onderwerpen: Overlast door jongeren/te hard rijden in de buurt en verloedering... Wat vonden we belangrijker om aan te pakken en waar zou dan het geld vandaan moeten komen (daar de deelgemeente door Rotterdam flink gekort gaat worden) Echter niet alles word door de deelgemeente zelf bekostigd, ook door de woningcorporaties (Vestia met 4 vrouw aanwezig/Woonbron 0) Dus heb ik even mijn mening gegeven.. nl:

Dat ik begrijp dat Hoogvliet hun imago op wil krikken en ook best begrijp dat sommige wijken aan een opknapbeurt nodig zijn, maar dat ze qua herstructurering te ver gaan, door veel te veel sociale huurwoningen te slopen, en TE duur voor nieuw neer te zetten onder de noemer SOCIAAL, maar wat het echt niet is. Je zo mensen met een laag of middeninkomen hoogvliet uitjaagt omdat ze het niet meer kunnen betalen, en een hoop van die (A) sociale huur nog steeds leeg staat omdat de mensen die er zouden willen wonen het niet kunnen betalen, en de mensen die het kunnen betalen wel iets beters zoeken dan Hoogvliet.
Ook gisteren dus weer de hondenpoep. Daar zou ik nog even op terug komen. Wat is namelijk het geval. Op bijna elke bewonersavond is de hondenpoep onderwerp van gesprek. Afgelopen zondag ben ik met mijn vrouw een wandeling gaan maken via Oudeland naar de Mc Donald, omdat wij zin hadden in een ijsje. Ja, hoe verzin je het, maar eigenlijk wilden wij gewoon even een stukje wandelen. Op de terugweg ging de slipper van mij vrouw kapot, zodat zij op blote voeten verder moest. En wat blijkt dan opeens? Nergens hondenpoep op de stoep. Want je kijkt echt wel uit als je op je blote voeten moet lopen.  Dat was dus best een vreemde constatering. Nu weet ik ook wel dat er bepaalde plekken zijn waar het niet goed is, maar dit was toch wel opvallend.  Zo, dat wilde ik nog even kwijt en daar  verbind ik natuurlijk niet de conclusie aan dat iedereen hier in Hoogvliet het verkeerd ziet. Het was mij alleen maar opgevallen.

 http://www.dichtbij.nl/botlek/regio/artikel/2160110/bewonersavonden.aspx

 

...Terug