Nieuwsarchief
PvdA-deelraadsvoorzitters dreigen met opstappen
20 October 2011 - In de media [jan koopmans]

Een aantal deelraadsvoorzitters in Rotterdam dreigt met opstappen als de bezuinigingen op de deelgemeenten voor de komende jaren in de geplande vorm doorgaan.

Dat hebben PvdA-deelraadsvoorzitters gezegd op de ledenvergadering van hun partij.

Toch steunde een meerderheid van de leden van de Rotterdamse Partij van de Arbeid woensdagavond de begrotingsplannen van de gemeente voor de komende jaren. Ze namen genoegen met de uitleg van de PvdA-fractie, die de plannen verdedigde.

De Rotterdamse deelgemeenten moeten het de komende jaren met tientallen miljoenen minder doen. Die bezuinigingen zijn niet de enige pijnpunten. Zowel voor als tijdens de ledenvergadering van de grootste Rotterdamse coalitiepartij werd felle kritiek geuit op onder meer de geplande aanbestedingen in de zorg.

Volgende maand moet de Rotterdamse gemeenteraad een oordeel vellen over de begrotingsplannen.  Zo lees ik op twitter, dat een aantal mensen zeggen, dat in Hoogvliet het dagelijks bestuur ook weg zou moeten. Stel dat dit zou gebeuren. Dat zou betekenen dat er drie man/vrouw op wachtgeld komen. Dan worden er drie nieuwe aangesteld. Die gaan over twee jaar  ook weg en dus op wachtgeld.  Verder waren er nog drie oud DB ers, dus dat zou betekenen dat er negen man (ex)dagelijks bestuur op wachtgeld staan.

Dat is niet handig en mensen die dit roepen, alleen omdat zij het niet eens zijn met de portefeuillehouders, zouden  moeten weten wat dit betekend voor de gemeenschap. Het is momenteel zo dat er geen geld te verdelen valt, alleen maar in te leveren. Dat zullen nieuwe dagelijks bestuurder ook moeten doen. Geld van het ene potje naar het andere potje schuiven is geen oplossing.  Er is altijd een groep mensen die daar door in de problemen komt, hoewel dit "potje schuiven" tijdens een raadsvergadering lekker klinkt.

Voorlopig zijn er dus geen oplossingen. De deelgemeente in een artikel 12-status heb ik horen roepen! Dat gebeurd er als wij niet op passen. Laat mij niet lachen! De deelgemeenten maken al lang niet meer uit hoe zij het grootste gedeelte van het geld uitgeven. Dus waarom zou een deelgemeente onder
financiŽle curatele komen van de gemeente voorzover dat al kan. 

Ik snap de uitspraak van de portefeuillehouders, maar het zou voor iedereen in deze tijden dan wel zo fijn zijn als zij eerst ander werken zoeken, want anders gaat het de gemeenschap wel erg veel geld kosten en dat kan je nu helemaal niet maken.

 

 

 

 

 

...Terug