Nieuwsarchief
coalitie van lokale partijen (update)
28 October 2011 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------PERSBERICHT                                                           Rotterdam, 28 oktober 2011

 

De minister van Binnenlandse Zaken wil de deelgemeenten in Amsterdam en Rotterdam in 2014 opheffen. Met het ingediende  wetsvoorstel wil hij een einde maken aan de mogelijkheid voor gemeentebesturen om deelgemeenten in te stellen. Drie lokale partijen in het Rijnmondgebied gaan dat niet afwachten. Zij willen de stemmen van de lokale kiezer en de bewoners in hun deelgemeentes niet verloren laten gaan.

 

 

 

Een aantal lokale partijen in de deelgemeenten  Hoek van Holland, Hoogvliet en Rozenburg hebben het initiatief genomen om de krachten te bundelen.  Deze partijen zijn:  

 

Gemeentebelangen Rozenburg, Hoekse Zaken en  Nieuw Hoogvliet

 

Hun onafhankelijke politieke rol in de deelgemeenten willen zij  uitbouwen naar democratische vertegenwoordiging in de gemeentepolitiek van Rotterdam .

 

Rotterdam bepaalt grotendeels wat er in de deelgemeenten gebeurt, met of zonder deelraad.  Dat kan anders vinden de lokale partijen.  Zij nemen alle Rotterdamse inwoners serieus en willen hun bijdrage en inzet benutten vanuit de lokale belangen.  Hoewel één gemeente, Rotterdam blijft een  "een stad van dorpen" denkend vanuit  hun eigen identiteit.  De inwoners daarvan  weten zelf heel goed wat zij willen en nodig hebben in aanvulling op de plannen die op de Coolsingel worden bedacht.

 Met  deze bundeling van  lokale partijen willen de partijen direct invloed verkrijgen en meebeslissen  over wat er voor hun inwoners in het stadhuis wordt besloten.

 

Daarom hebben zij nu  een nieuwe partij opgericht die gaat meedoen aan de Rotterdamse gemeenteraads-verkiezingen van maart 2014. Een partij die de lokale belangen in wat nu nog de deelgemeenten zijn, blijvend  kan vertegenwoordigen.  

 

De naam van deze nieuwe partij is:

REGIONAAL LOKAAL

 

Met goedkeuring van de leden van de drie bestaande partijen is de partij onlangs opgericht. Een nieuw logo wordt ontworpen, er komt een verkiezingsprogramma  en er wordt gewerkt aan ledenwerving, publiciteit en kadervorming. Lokale vertegenwoordigers uit alle deelgemeenten zijn van harte welkom om zich aan te sluiten.

 

 

Gemeentebelangen Rozenburg                               Hoekse Zaken                                  Nieuw Hoogvliet

Marjon McElligot                                                 Joop Heppe                                      Jan Koopmans

                                                                                                                                                     

http://www.gbrozenburg.nl/

http://www.hoeksezaken.nl/

http://www.dichtbij.nl/botlek/regio/artikel/2177096/regionaal-lokaal.aspx

download persbericht: http://www.nieuwhoogvliet.nl/Upload/20111028_persbericht%20oprichting%20Regionaal%20Lokaal%20111026-1.pdf

http://www.dichtbij.nl/waterweg/regionaal-nieuws/artikel/2178373/opkomen-voor-lokale-belangen.aspx?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

 

(op de foto het nieuwe bestuur)

...Terug