Nieuwsarchief
Regionaal Lokaal nieuws
04 November 2011 - In de media []

HOOGVLIET - Minister Donner heeft het wetsvoorstel ingediend waarmee hij de deelgemeenten wil opheffen. Lokale politici in de Rotterdamse deelgemeenten willen niet dat de stemmen van de lokale kiezers (de bewoners van de deelgemeenten) verloren gaan als het wetsvoorstel wordt aangenomen.

Gemeentebelangen Rozenburg, Hoekse Zaken en Nieuw Hoogvliet hebben het initiatief genomen om de krachten te bundelen en een nieuwe partij opgericht die in 2014 mee gaat doen aan de Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen .

'Er zitten nu geen lokale politici in de gemeenteraad van Rotterdam', verduidelijkt Jan Koopmans van Nieuw Hoogvliet. 'Om nu te voorkomen dat we straks niks meer te vertellen hebben in Rotterdam, hebben we als lokale partijen in de deelgemeenten van Rotterdam de koppen bij elkaar gestoken en Regionaal Lokaal opgericht. Op die manier willen wij onze stem laten horen in Rotterdam'.

Marjon McElligot van Gemeentebelangen Rozenburg vult hem aan: 'We kunnen wel wachten tot het voorstel van Donner helemaal uitgekristalliseerd is, maar dan hebben we geen tijd meer om iets te regelen'. Hoe het gat ingevuld gaat worden dat ontstaat als de deelgemeenten opgeheven worden is nog niet duidelijk. Het kan zijn dat er bestuurscommissies komen, maar daar willen de lokale politici dus niet op wachten. Ze voorzien het einde van de lokale partijen en willen via Regionaal Lokaal de dorpse belangen, het tegenwoordige deelgemeentelijk belang, onder de aandacht brengen van de Coolsingel. Alle lokale partijen in de Rotterdamse deelgemeenten kunnen zich aansluiten bij Regionaal Lokaal. 'We zijn aan geen enkele partij gebonden', verzekert McElligot

zie: http://www.dichtbij.nl/botlek/regio/artikel/2179730/lokale-partijen-laten-stem-horen.aspx

 

...Terug