Nieuwsarchief
buurt bestuurt in de prijzen
08 November 2011 - In de media []

Buurt bestuurt en de publieke veiligheidsprijs

Door het Blomberginstituut wordt jaarlijks een prijs uitgereikt voor een veiligheidsprojekt wat voldoet aan enkele eisen, zoals keten-aanpak, vernieuwende denkwijze, crisisproef, geborgd in de instanties en voorbeeldfunctie voor veilige samenleving. Deze prijs, de "public safety award" of publieke veiligheidsprijs wordt jaarlijks uitgereikt. Begin dit jaar hebben we buurt bestuurt aangemeld voor deze prijs. Door een jury werden 9 projecten doorgelaten, waaronder buurt bestuurt.

Op elk project kon door het publiek gestemd worden. En tijdens een bijeenkomst eerder dit jaar mochten alle projecten zich presenteren tijdens een pitch van 90 seconden.

Op 5 oktober volgde een "meet en greet" met de juryleden. Alle 6 juryleden kregen ieder steeds 8 minuten de tijd om aan elk project vragen te stellen. Na 6 keer 8 minuten vragen beantwoorden trokken de juryleden zich terug. Na een beraad van een half uurtje werd de uitslag bekend gemaakt. De volgende projecten maken zich op voor de finale:

  • Amber alert Nederland
  • Buurt bestuurt
  • Westfrisland

Wie meer wil weten over die projecten kan kijken op www.veiligheidaward.nl.

De prijs bestaat uit een beeld, een hoop publiciteit en eeuwige roem.

Wie de winnaar van deze prijs wordt, wordt voor 50% bepaald door het aantal stemmen van het publiek. Op www.veiligheidaward.nl kunt ook u uw stem uitbrengen. Stemmers moeten een paar invul-velden invullen. Waar men om functie of organisatie vraagt kunt u ook bewoner invullen.

Stemmen kan tot 1 december.

Wij rekenen op uw stem !!

Uiteraard maakt u ons extra blij als u dit bericht doorstuurt binnen uw netwerk.

Het buurt bestuurt team Pupillenbuurt

Hans Hoekman, Fatima Addou, Martin Sjouken

http://www.rotterdam.nl/tekst:Buurtgericht_Bestuur__de_burger_aan_zet

 

 

 

...Terug