Nieuwsarchief
Raadsvergadering volgende week
12 November 2011 - In de media [jan koopmans]

Volgende week donderdag hebben wij weer een raadsvergadering. De vergadering is voor een groot deel in beslag genomen door de IBP. De IBP vind het nodig om alle ingekomen stukken op de raadsagenda te zetten, zodat er geen onderwerpen meer op kunnen die er echt toe doen. Misschien wordt het inderdaad tijd om deze manier van vergaderen op te heffen. Het voordeel is aan de andere kant, dat je op je gemak een uurtje later kan komen, omdat de eerste anderhalf uur vermoedelijk weer nergens over gaan. Dat is democratie, maar dat geneuzel is niet waar de IBP groot mee geworden is volgens mij! Nee, dat is nu juist de houding waar Nederland kapot aan gaat. Maar wie ben ik!

De gemeenten in Nederland luiden de noodklok over de bezuinigingen. Niet de oppositie. Die ontkennen gewoon dat er geen geld meer is. Het dagelijks bestuur heeft geen visie en de begroting is afgekeurd. Niet dat het iets helpt, maar het is een punt dat je maakt. Er zijn partijen die de begroting elk jaar afkeuren. Als zij zelf zitting in het dagelijks bestuur hebben dan is het geen probleem, want ook dat is gebeurd. Ik las zelfs ergens, dat iemand uitgerekend had dat het cultuurhuis elke Hoogvlieter honderd euro gaat kosten. Ja hoor, slaap rustig verder. Alsof wij ook een eigen paspoort hebben en eigen belasting heffen. Nee, dus! Net zo min als dat iedere Rotterdammer het Centraal station en die mislukte parkeergarage gaat merken in zijn portemonnee. Mensen, laat u niets wijsmaken. Waar het in Hoogvliet om gaat, zoals ik al eerder schreef, is, dat je prettig woont. Waar het in Hoogvliet om gaat, is dat je veilig woont, dat je makkelijk naar de bioscoop kan in Spijkenisse. Dat je lekker dichtbij je boodschappen kan doen en ga zo nog maar even door. Laat u niets wijsmaken over dat Hoogvliet wel eens failliet zou kunnen gaan. Hoogvliet is geen gemeente. Dat willen wij wel, maar het is niet zo, dus gaat u niets meer betalen dan op andere plekken in Rotterdam. Waar wij ons wel zorgen om maken is dat u ook veilig en prettig kunt blijven wonen in Hoogvliet. Daar gaat het om!

Ik ben al een tijdje bezig geweest om informatie los te krijgen over het grote aantal bankpassen dat geskimmed is hier in Hoogvliet. Vooralsnog houd iedereen zijn kaken stijf op elkaar. Er is geen bank die graag openheid van zaken geeft natuurlijk, zoals verwacht.  Op Facebook kregen wij wat informatie van iemand die wist te vertellen dat er wel wat mensen opgepakt zijn, maar ook daar is men niet scheutig met informatie. Ik kreeg wel een link voor een website waar u een en ander kan vinden over deze praktijken: http://www.nvb.nl/index.php?p=514348    Gek is wel, dat daar wordt vermeld dat de nieuwe chipcard niet geskimmed kan worden.  Laat ik nu net een nieuwe hebben en hem in die tijd ook alleen op de nieuwe manier gebruikt hebben. Iets klopt er dus niet..

prettig weekend

 

...Terug