Nieuwsarchief
Raadsvergadering
18 November 2011 - Nieuwsbericht [Jan Koopmans]

Weer een lange vergadering deze keer. Het was weer een uur of half twee voor ik thuis was. Een belangrijke vergadering? Ik vind van niet. Eindeloos geklets over een oeververbinding, waar je niets over te zeggen hebt.  Ik bedoel daarbij niet de presentatie natuurlijk, die was gewoon goed!. Verder bijna allemaal onderwerpen waarbij de woordvoerder de antwoorden op de vragen al lang wist. Waarom dan deze onderwerpen op de agenda? Ik weet het niet! In  het belang van de inwoners van Hoogvliet en de democratie! Zijn wij er ook maar iets mee opgeschoten gisteren? Nee. De moelanders wonen in Hoogvliet en het zullen er ook best voorlopig iets meer worden, tot de Maasvlakte klaar is. Er zitten hier trouwens ook erg veel Britten en Ieren met de zelfde problemen. Wordt de omleiding van de Groene Kruisweg nu anders? Nee, want die is bijna klaar. Waarom de maatschappelijke opvang op de agenda stond is mij nog steeds niet duidelijk. En ga zo nog maar even door. Allemaal onderwerpen waarbij je met een paar simpele vragen buiten de vergadering om antwoord had kunnen krijgen. Het mooie bij Nieuw Hoogvliet is, dat wij het ook zo doen. Daarna komt het op de website en klaar is Kees! Geen verspilling van tijd in de Raadszaal.  Je kan het natuurlijk ook in de raadszaal doen, zodat vervolgens een verdwaalde journalist het opschrijft, dan hoef je zelf niets te doen. 

Raadsagenda.

Nieuw Hoogvliet, zal voortaan kritischer kijken naar de agenda van de raadsvergadering, zodat niemand meer lastig gevallen wordt met geneuzel waar niemand iets aan heeft. De deelraad heeft er dan ook op aangedrongen dat er voortaan een stuk bij deze onderwerpen zit waarin staat waarom het op de agenda staat en wat men wil bereiken met de discussie.

Motie PVDA

De PVDA heeft een motie ingediend om onderzoek te doen naar de ontwikkeling van het cultuurhuis. Dit idee was binnen de coalitie ontstaan en is gisteren door middel van een motie uitgevoerd. Dat is natuurlijk wel democratie en een betere manier dan elkaar zwart maken in de raad, want dat kan je nog jaren vol houden. Op deze manier zou daar een punt achter gezet kunnen worden en kunnen wij ons met de dingen bezig houden, waar de raad wel over gaat.

Zaterdag

Morgen, zaterdag 19 november wordt de 3D aangifte in politiebureau Hoogvliet geopend. Het is al bekend dat de bereidheid tot het doen van aangifte gedaald is. Dus, staat Rotterdam niet meer in de AD misdaad meter en daar ging het natuurlijk ook een klein beetje om.  Gelukkig ook iets positiefs. Ook dit jaar zal de Goedheiligman de kinderen van Hoogvliet verrassen met een bezoek. Op zaterdag 19 november zal Sinterklaas rond 12.45 uur bij de Jachthaven aankomen. Daarna gaat hij met een hele stoet Zwarte Pieten naar de Deelgemeente. Uiteraard zal Sinterklaas daarna de kinderen in het winkelcentrum de Binnenban verblijden met veel lekkers.

Prettig weekend.

http://www.dichtbij.nl/botlek/regionaal-nieuws/artikel/2195134/geneuzel-in-de-raadszaal.aspx

 

 

...Terug