Nieuwsarchief
Ondernemers willen af van deelgemeenten
23 November 2011 - In de media [RTV |Rijnmond]

Het midden- en kleinbedrijf Rotterdam steunt het wetsvoorstel van minister Donner om de deelgemeenten in Rotterdam af te schaffen.

Volgens de ondernemersfederatie zorgt de extra bestuurslaag voor teveel bureaucratie en vesrchillende regels. In de Tweede Kamer wordt woensdag een hoorzitting gehouden over de plannen van de minister. Als het aan Donner ligt, zijn de deelgemeenten in 2010 voor het laatst gekozen en verdwijnen de deelraden. Rotterdam wil juist graag door met het gebiedsgericht werken, zoals op dit moment gebeurt.

MKB Rotterdam zal woensdagmiddag duidelijk maken dat ondernemers geen voordeel hebben van de deelgemeenten en dat een centrale overheid voor meer duidelijkheid zorgt. "Nu moeten we bijvoorbeeld voor het parkeerbeleid of regels over sluitingstijden steeds naar een ander loket", zegt voorzitter Bruno Tideman.

"Soms hebben we te maken met wel vier bestuurslagen", zo vervolgt hij. "Wij pleiten daarom voor deskundige ambtenaren en een ondernemersgerichte overheid in plaats van deelgemeenten", aldus Tideman.

zie voor de commentaren: http://www.rtvrijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=%2FNews%2FDefault%2F2011%2Fnovember%2FOndernemers%20willen%20af%20van%20deelgemeenten

 

...Terug