Nieuwsarchief
deelraad op werkbezoek
24 November 2011 - Werkbezoek [jan koopmans]

De deelraad Hoogvliet ging 3 november op bezoek bij de brede school `De wereld op Zuid'. Dit in 2009 opgeleverde gebouw staat in de wijk Zuidwijk. Dit is een van de wijken in de deelgemeente Charlois in Rotterdam.

De delegatie van de deelraad Hoogvliet werd ontvangen door Vestia, één van de bestuurders van de Stichting en de architect. Tijdens een presentatie werd verteld over de twee scholen die in het pand zitten, de kinderopvang, de buitenschoolse opvang, kinderwerk van Stichting Welzijn Charlois en de Pameijer.

De twee scholen werken met een continu rooster. Alle kinderen eten tussen de middag op school. De overblijf wordt gecoördineerd door de kinderopvang . De oudere jeugd van de Pameijer helpen met de werkzaamheden rondom de lunch. Het gebouw beschikt over twee gymzalen, die grenzen aan de grote lichte ontvangsthal, enkel gescheiden door een glazen, geluidsdichte schuifwand. De twee zalen zijn om te vormen tot een formaat sporthal. Daardoor worden er in de Brede School ook trainingen en wedstrijden gehouden door sportverenigingen.

De Hoogvlietste deelraadsleden waren enthousiast over dit concept en hopen dat Vestia ook in Hoogvliet wil investeren.

...Terug