Nieuwsarchief
drukke week
26 November 2011 - In de media [jan koopmans]

Er is weer veel gebeurd deze week. De deelraadsleden zijn op werkbezoek geweest en wij zijn eindelijk digitaal. De deelraad digitaal? Jawel, eindelijk is het zo ver. Nieuw Hoogvliet is er al langer voorstander  van, om beter gebruik te maken van de digitale mogelijkheden die er zijn. Het vorig bestuur schreef nog het liefst met een kroontjespen en Nieuw Hoogvliet wilde dat iedereen kon horen wat er gezegd werd in de raadszaal. Het eerste wat als proef op internet te horen was, is al weer een tijdje geleden. Dat was de toespraak van de heer van Pelt bij de installatie van de nieuwe raad. Dit stukje is nog vaak terug gedraaid en daar is nog veel over gesproken. U kunt dus straks ook mee luisteren. Dat wil dus ook zeggen dat het nog heel dom zou zijn om van alles te gaan roepen tijdens de vergadering, want de zitplaatsen kunnen dan wel niet bezet zijn, maar iedereen kan nu horen wat je zegt. Het kan dus maar beter ook verstandig zijn wat je zegt.

Jantine Kriens en de deelraadvoorzitters van Rozenburg, Feijenoord en Hoek van Holland hebben nog een poging gedaan deze week, om de tweede kamer de afschaffing van de deelgemeenten uit het hoofd te praten.  Er werd nog eens aandacht gevraagd voor de grote afstand die een aantal deelgemeenten van Rotterdam af liggen.

Ik hoop op een beetje mooi weer dit weekend, dan heeft u het ook. Lekker om er eens een dagje op uit te gaan en eens een andere gemeente te bezoeken. De natuur in kan natuurlijk ook. Wist u dat er een prachtig gebied ligt rondom Albrandswaard? Tot aan Barendrecht kan je prachtig fietsen. In de Bernisse (als je Spijkenisse voorbij bent)  is een nog groter gebied waar je ook nog hier en daar door leuke dorpjes heen komt. Er is veel meer om ons heen dan alleen Hoogvliet.

Prettig weekend.

 

 

...Terug